Soroksári Csövezős

 

Egy hely, amiről nem tudsz!

s8  vízitök   s7

 Soroksári – Kis Duna fő vonzereje, hogy könnyen megközelíthető, biztonságos, szinte állóvíz, hajó forgalom nincs, megszámlálhatatlan ágas-bogas nádi útjainak, szigeteinek, holtágainak és úszólápjainak megejtő szépségéhez hasonló csak száz kilométerekkel távolabbi vizeinken található.  

Bérelhetsz hajót, és mehetsz önállóan vagy családoddal, kérhetsz túravezetést vagy becsatlakozhatsz szervezett evezéseinkhez is.          

                                    ………………………………………………………………………………………………..

Találkozó: A XX Vízisport utca 24. sz alatt, bázisunkon, ITT . 

Vízre szállás után folyás szerint lefelé evezünk. Meghajtjuk fejünket Koló emléke előtt, majd rövidesen letérünk a főágról, és egy eldugott gyönyörű kis mellékágban evezünk tovább. Ennek végén egyszerűen hajóstul átbújunk egy izgalmas csövön és hamarosan kijutunk Dunaharaszti nád szigeteihez.

Utunkat végig kísérik Matula bácsitól jól ismert szárcsák. Ha szerencsénk van, láthatunk a nádakon sütkérező teknősöket.

Kikötünk, elfogyasztjuk a magunkkal hozott ebédet, sütögetünk. A kis pihenő után ismét vízre szállunk, és haza indulunk. A Molnárszigetnél tartjuk utolsó pihenőnket, itt büfézni, büfizni  egyaránt lehet. Kb. 15-16 óra között érkezünk vissza a csónakházba.

Élményekkel telve megtérünk otthonunkba. Kellemes, kényelmes egy napos út, és még marad időd az esti mozira is. Táv: 13 km

És egy hangulatos túra leírás ITT

Útvonal: ITT

4  1 3

JELENTKEZÉSI LAP

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.