Bp-Taksony (Szigethalom)-Ráckeve

Egy hely, amiről nem tudsz!

s8  vízitök   s7

 Soroksári – Kis Duna fő vonzereje, hogy könnyen megközelíthető, biztonságos, szinte állóvíz, hajó forgalom nincs, megszámlálhatatlan ágas-bogas nádi útjainak, szigeteinek, holtágainak és úszólápjainak megejtő szépségéhez hasonló csak száz kilométerekkel távolabbi vizeinken található.  

Bérelhetsz hajót, és mehetsz önállóan vagy családoddal, kérhetsz túravezetést vagy becsatlakozhatsz szervezett evezéseinkhez is.          

                                    ………………………………………………………………………………………………..                                                                                                             

Na, hát ez már komoly. Otthagyni a várost és gyerünk ki a vadonba. Nappal fürdés, napozás, evezés, este tábortűz, grill, bogrács, vagy nyárs. A vízparton érzések  lobbannak, igazság kívánkozik, ember születik. Nem csak létezel,… élsz is. 

11  12  s9

Indulás a Vízitelepről:  XX. Vízisport utca 24.  ITT .

Vízre szállás után folyás szerint lefelé evezünk. Meghajtjuk fejünket Koló emléke előtt, majd rövidesen letérünk a főágról, és egy eldugott gyönyörű kis mellékágban evezünk tovább. Ennek végén egyszerűen hajóstul átbújunk egy izgalmas csövön és hamarosan kijutunk Dunaharaszti úszólápjaihoz, nád szigeteihez. Utunkat végig kísérik Matula bácsitól jól ismert szárcsák. Ha szerencsénk van, láthatunk a nádakon sütkérező teknősöket. Tovább evezve  betérünk Szigetszentmiklós vízi tanösvényére, bújócskázunk kicsit Taksony zeg-zugaiban, és végül egy holtágon balra beevezve kikötünk Taksonyban, vagy kicsit lejjebb jobbra térve Szigethalmon, ahol elfoglaljuk táborhelyünket.

A táborban lehetőség van faházban, vagy sátorban tölteni az éjszakát.

SzigethalomAz este a jól megérdemelt pihenésé, kikapcsolódásé, egyebeké.

Vasárnap 23-án reggel már rutinos túrázókként szeljük a hullámokat. Nagyon kellemes, fürödhető vizű homokos strand vár bennünket Szigetcsépen, ahonnan már egészen Ráckevéig evezünk, a kiszálló közvetlenül a HÉV megállónál lesz, a haza utazás így megoldott. A napi táv kb. 16 km.

Egy kis segítség az útvonalhoz: 

 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.