Négy nap – négy evezés. Vízeséstúra Horvátországban a Mreznica folyón

 

Négy napos (három éjszakás) egzotikus vízi túra Horvátországban a Mreznica folyón

Időpont: 2022. Július 14-17.

bende .  P1020365IMG_4250

A nagy kedvenc   


Útban a horvát tengerpart felé nem is sejtjük, milyen közel autózunk el, egy egészen ritka vízi paradicsom mellett. Helyszín Karlovac-tól délre a Mreznica folyó völgye, ahol a tengerpart, és a Plitvicei tavak vonzása mellett egy nem mindennapi természeti élmény várja az ide látogató turistát.

IMG_4244 .  háttér6 .  P1020378

Horvátország legszebb folyója, a Mreznica elkápráztat tisztaságával,  az aranytól az opálig játszó színeivel, békéjének és izgalmainak furcsa varázsával. A folyót nem nehézsége, hanem hihetetlen szépsége, és több mint 90 kisebb-nagyobb vízesése teszi felejthetetlenné. A túra ugyanakkor igazi felfedezés, expedíció, az állandóan új arcát mutató folyót okos együttműködéssel közösen hódítjuk meg.

Háttér3 . P1020468 . mre

A négy napos túrán a folyó legszebb, legjobban evezhető szakaszain evezünk végig. Napi táv 6-15 km. A  folyó a letörések, vízesések között lassú folyású,  tükörsima, naponta újabb és újabb  arcát mutatja.

1 bal oldalát levágni a fa marad . P1020287 . m

A legismertebb rész, a Mreznica kanyon szépsége páratlan, az 5-10 m-es vízesések alá be lehet evezni, vagy mászni, az ugrálásokkal, vízi játékokkal órákat el lehet itt tölteni. Négynapos túránk során kb. 60 kisebb nagyobb  vízesést  hódítunk meg. A  kisebb 30-150 cm-es vízeséseken leevezünk, a nagyobbacska, 2-4 m-es vízeséseken a bátrabbak leugrálhatnak,  az óvatosabbak pedig lesétálhatnak a parton. Van amelyik vízesés egészen kalandos, a hajókat leadogatjuk, vagy kötélen eresztjük le, de a legtöbbön leevezünk.

Minden helyzet más, igazi expedíció az egész túra.

.  .OLYMPUS DIGITAL CAMERA . P1020316 . OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A folyó alsóbb szakaszai szelídebbek, itt kisebbek a vízesések,  mindenütt kőpadok, vízi malmok, szigetek kínálnak fürdési, pihenési lehetőséget. Útközben alkalom adódik kiszállni, elfogyasztani az úti elemózsiát, vagy csak beállni egy vízesés alá, és a lezúduló vízzel vég nélkül masszíroztatni magunkat. A sokat fürdős, ugrálós, száj-nyitva felejtős vízesés túrát kezdőknek, és gyermekes családoknak is ajánljuk.

Részvételi díj: 160 euró

A részvételi díj tartalmazza:

  • a  négy napos evezést, 2-3 személyes Gumotex Baraka rafting hajókban, ill. hatos, rafting hajókban, lapátokat, mentőmellényt, védősisakot, vállpántos, hosszú lábú neoprén ruhát, 
  • balesetvédelmi oktatást, túravezetést,
  • csomagszállítást, a parton
  • sofőr transzfert (Mindennap megbeszéljük a reggeli találkozóhelyet, az autókat előre visszük a kiszállóhelyhez, a sofőröket pedig visszahozzuk).
  • szállást három éjszakára egy gyönyörű nomád kempingben saját, hozott sátrakban. A kempingben fedett étkező hely, tiszta pottyantós wc, víz, villany, mosogatási lehetőség van, de fürdőszoba, klíma nincs. Helyben fizetve lehetőség van egy hangulatos padlástérben elhelyezett matracokon is aludni, ez egy tér, tiszta, kulurált, kb 20 fő számára alkalmas.

Ha szállásodat magad rendezed, máshol, akkor a részvételi díj 120 euró, ennyit kell utalni . Az önálló szállásfoglaláshoz segítségképpen: Mjesto Primislje falucska – Etno park Slap – Zeleni Kut – Camp Slapic vonalon fogunk végig evezni.

Az alábbi euro számlára kell befizetni:

Euro számlaszám: 12100011-10676868 Számlatulajdonos: Kis Judit e.v. IBAN: HU34121000111067686800000000

SWIFT / BIC: GNBAHUHB CÍM: MAGYARORSZÁG, 9023 GYŐR, KASSÁK LAJOS UTCA 17. em.: 4 ajtó: 2 A.

Kérlek, a Közleménybe írd be a létszámot, a szállás megoldást és hogy MREZNICA!

Utazás egyénileg vagy telekocsival

Jelentkezéseddel automatikusan elfogadod RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK -et

JELENTKEZNI EMAILBEN TUDSZ A RÉSZVÉTELI DÍJ BEFIZETÉSÉVEL

Információ: 06/70-7707153, vagy kenuklub@gmail.com

P1020261 . P1020401 . P1020280 .

További szép képeket  ITT  nézegethetsz.

K

 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.