Két napos egzotikus vízeséstúra Horvátországban a Mreznica folyón

 

Két napos egzotikus vízi túra Horvátországban a Mreznica folyón

Időpont: 2023. Július 6-8. ill. 8-10.

bende .  P1020365IMG_4250

A nagy kedvenc   


Útban a horvát tengerpart felé nem is sejtjük, milyen közel autózunk el, egy egészen ritka vízi paradicsom mellett. Helyszín Karlovac-tól délre a Mreznica folyó völgye, ahol a tengerpart, és a Plitvicei tavak vonzása mellett egy nem mindennapi természeti élmény várja az ide látogató turistát.

IMG_4244 .  háttér6 .  P1020378

Horvátország legszebb folyója, a Mreznica elkápráztat tisztaságával,  az aranytól az opálig játszó színeivel, békéjének és izgalmainak furcsa varázsával. A folyót nem nehézsége, hanem hihetetlen szépsége, és több mint 90 kisebb-nagyobb vízesése teszi felejthetetlenné. A túra ugyanakkor igazi felfedezés, expedíció, az állandóan új arcát mutató folyót okos együttműködéssel közösen hódítjuk meg.

Háttér3 . P1020468 . mre

A két napos túrán a folyó legszebb, legjobban evezhető szakaszain evezünk végig. Napi táv 8-13km. A  folyó a letörések, vízesések között lassú folyású,  tükörsima, naponta újabb és újabb  arcát mutatja.

1 bal oldalát levágni a fa marad . P1020287 . m

40-200 cm-es vízeséseken evezünk le, a nagyobbacska vízeséseken a bátrabbak leugrálhatnak,  az óvatosabbak pedig lesétálhatnak a parton. Van amelyik vízesés egészen kalandos, a hajókat leadogatjuk, vagy kötélen eresztjük le, de a legtöbbön leevezünk.

Minden helyzet más, igazi expedíció az egész túra.

A folyó alsóbb szakaszán evezünk, mindenütt kőpadok, vízi malmok, szigetek kínálnak fürdési, pihenési lehetőséget. Útközben alkalom adódik kiszállni, elfogyasztani az úti elemózsiát, vagy csak beállni egy vízesés alá, és a lezúduló vízzel vég nélkül masszíroztatni magunkat. A sokat fürdős, ugrálós, száj-nyitva felejtős vízesés túrát kezdőknek, és gyermekes családoknak is ajánljuk.

Részvételi díj: 140 euró

A részvételi díj tartalmazza:

  • a  két napos evezést, 2-3 személyes Gumotex Baraka rafting hajókban, ill. hatos, rafting hajókban, lapátokat, mentőmellényt, védősisakot, vállpántos, hosszú lábú neoprén ruhát, 
  • balesetvédelmi oktatást, túravezetést,
  • sofőr transzfert (Mindennap megbeszéljük a reggeli találkozóhelyet, az autókat előre visszük a kiszállóhelyhez, a sofőröket pedig visszahozzuk).
  • szállást két éjszakára egy gyönyörű nomád kempingben saját, hozott sátrakban. A kempingben fedett étkező hely, tiszta pottyantós wc, víz, villany, mosogatási lehetőség van, de fürdőszoba, klíma nincs. A kemping neve Etno park Slap. Helyben fizetve lehetőség van egy hangulatos padlástérben elhelyezett matracokon is aludni, ez egy közös tér, kulturált, kb. 20 fő számára alkalmas. Első éjszakánk a nulladik napon van, másnap és harmadnap evezünk. A második evezés után hazautazunk.
  • Parkolási díjat a kempingben
  • Első este grill vacsorát!

Ha szállásodat magad rendezed, máshol, akkor a részvételi díj 120 euró, ennyit kell utalni. Az önálló szállásfoglaláshoz segítségképpen: Etno park Slap – Zeleni Kut – Camp Slapic vonalon fogunk végig evezni.

Az alábbi euro számlára kell befizetni:

Euro számlaszám: 1177 5025-36584882  

Deviza : IBAN: HU44 1177  5025 3658 4882  0000 0000  

BIC/SWIFT: OTPVHUHB

Számlatulajdonos: Kis András

Kérlek, a Közleménybe írd be a létszámot, a szállás megoldást és hogy MREZNICA!

Utazás egyénileg vagy telekocsival

Jelentkezéseddel automatikusan elfogadod RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK -et

JELENTKEZNI ezen az űrlapon tudsz.

Információ: 06/70-7707153, vagy info.kenuklub@gmail.com

P1020261 . P1020401 . P1020280 .

További szép képeket  ITT  nézegethetsz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.