Négy nap – négy evezés. Vízeséstúra Horvátországban a Mreznica folyón

 Új hajókkal# Új hajókkkal # Új hajókkal# Új hajókkkal # Új hajókkal# Új hajókkkal #

Négy napos egzotikus vízi túra Horvátországban a Mreznica folyón

Idei túránk betelt

Négy napos túra( három éjszaka):

  • 2021. Július 22.25.

bende .  P1020365IMG_4250

A nagy kedvenc   


Útban a horvát tengerpart felé nem is sejtjük, milyen közel autózunk el, egy egészen ritka vízi paradicsom mellett. Helyszín Karlovac-tól délre a Mreznica folyó völgye, ahol a tengerpart, és a Plitvicei tavak vonzása mellett egy nem mindennapi természeti élmény várja az ide látogató turistát.

IMG_4244 .  háttér6 .  P1020378

Horvátország legszebb folyója, a Mreznica elkápráztat tisztaságával,  az aranytól az opálig játszó színeivel, békéjének és izgalmainak furcsa varázsával. A folyót nem nehézsége, hanem hihetetlen szépsége, és több mint 90 kisebb-nagyobb vízesése teszi felejthetetlenné. A túra ugyanakkor igazi felfedezés, expedíció, az állandóan új arcát mutató folyót okos együttműködéssel közösen hódítjuk meg.

Háttér3 . P1020468 . mre

A négy napos túrán a folyó legszebb, legjobban evezhető szakaszain evezünk végig. Napi táv 6-15 km. A  folyó a letörések, vízesések között lassú folyású,  tükörsima, naponta újabb és újabb  arcát mutatja.

1 bal oldalát levágni a fa marad . P1020287 . m

A legismertebb rész, a Mreznica kanyon szépsége páratlan, az 5-10 m-es vízesések alá be lehet evezni, vagy mászni, az ugrálásokkal, vízi játékokkal órákat el lehet itt tölteni. Négynapos túránk során kb. 60 kisebb nagyobb  vízesést  hódítunk meg. A  kisebb 30-150 cm-es vízeséseken leevezünk, a nagyobbacska, 2-4 m-es vízeséseken a bátrabbak leugrálhatnak,  az óvatosabbak pedig lesétálhatnak a parton.

Minden helyzet más, igazi expedíció az egész túra.

.  .OLYMPUS DIGITAL CAMERA . P1020316 . OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A folyó alsóbb szakaszai szelídebbek, itt kisebbek a vízesések,  mindenütt kőpadok, vízi malmok, szigetek kínálnak fürdési, pihenési lehetőséget. Útközben alkalom adódik kiszállni, elfogyasztani az úti elemózsiát, vagy csak beállni egy vízesés alá, és a lezúduló vízzel vég nélkül masszíroztatni magunkat. A sokat fürdős, ugrálós, száj-nyitva felejtős vízesés túrát kezdőknek, és gyermekes családoknak is ajánljuk.

mmrrP1050050mr4ez

.P1020506    P1020275   P1020500

Részvételi díj:

  • Szállásokkal (2 x egy kitűnő apartman reggelivel, egyszer egy romantikus nomád kempingben sátorozva vagy közös kultúrált hálóteremben ), négy evezéssel, vezetéssel, sofőrtranszferrel: 65.000.- Ft

A részvételi díj tehát tartalmazza

a  négy evezést, 2-3 személyes Gumotex Baraka rafting hajókban, ill. hatos, rafting hajókban, lapátokat, mentőmellényt, védősisakot, vállpántos, hosszú lábú neoprén ruhát,  balesetvédelmi oktatást, vezetést, csomagszállítást, sofőr transzfert, szállást három éjszakára, grill vacsorát első este. A túrán egy alkalommal alszunk egy gyönyörű nomád kempingben, kétszer egy kitűnő apartmanban, reggelivel.

Utazás egyénileg vagy telekocsival

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

Információ: 06/70-7707153, vagy kenuklub@gmail.com

Az idei  túra betelt

P1020261 . P1020401 . P1020280 .

További szép képeket  ITT  nézegethetsz.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

K

 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.