Részvételi feltételek

 Alapvetés:

A vízitúrázás elsősorban természetjárás.

A Természetjáró – már  aki tényleg az – nem követelőzik, nem perlekedik, nem sopánkodik, hanem ért, elfogad és mosolyog.
A természetjárás azt jelenti, hogy vendégségben levesszük a kalapunkat, előre köszönünk, nem veregetjük vállon a vendéglátót és megköszönjük amit ad. 
Ha esik, hát esik, ha fúj, hát fúj. A természet a mi éghajlatunkon már csak ilyen.
Lehet kis víz, lehet nagy, itt nem lehet befizetni a tutira, a klimára, a tökéletességre, a képeslapok illúzióira.  Az a plázák, vagy múzeumok világa. 
A természetjárás lényege épp az, hogy otthon hagyjuk a kiszámíthatót, a komfortzónát és vállaljuk az esetlegest, élvezzük az alkalmazkodást, képesek vagyunk örülni annak, amit kapunk.
Szóval, megyünk, mindaddig, amíg biztonságos, akkor is ha – szélsőséges viszonyokat nem számítva – rossz idő van, vagy kis víz, vagy dögmeleg. Hisz gyerekkorunkban is fittyet hánytunk ezekre. Ebből következően nem tudunk garanciát vállalni a tökéletes vízre, időjárásra, sodrásra, olyan körülmények között túrázunk, amilyen körülményeket a Természet ad.
Ha bántanak ezek a sorok, akkor ne velünk gyere!
 

JELENTKEZÉS

A túrán való részvétel feltétele a részvételi díj  teljes összegének határidőre, vagy a túrakiírásban foglaltak szerint történő beérkezése.

További feltétel jelen részvételi feltételek elfogadása, azaz jelentkezéseddel elfogadod a részvételi feltételeket.

Régi túrázóink sima email-ben is jelentkezhetnek.

Telefonon is érdeklődhetsz (06707707153), de azt mindenképpen erősítsd meg írásban (mert hogy feledékenyek vagyunk, túrán vagyunk, épp tüzet gyújtunk amikor telefonálsz. A részvételi feltételek mindenképp mindenkire érvényesek.
 
A jelentkezés email-ben történő visszaigazolásunkkal válik véglegessé.
 

A túrán 18 év alattiak szülői beleegyező nyilatkozattal vehetnek részt.

A jelentkezéssel a túrázó kijelenti, hogy biztos úszó tudással rendelkezik, és a túrán saját felelősségére vesz részt.

 
Befizetni átutalással  (11773425-72134702   Számlatulajdonos: Kis András e.v.)  tudsz. Elektronikus számlát állítunk ki.
 
Teljes részvételi díjadnak a túra megkezdése előtt a  túra kiírásban foglaltak szerinti határidőig meg  kell megérkezni.
 

RÉSZVÉTEL

 
Pontosan indulunk. Ha indulásunk járműhöz kötött, lemaradsz, ha késel. Ha nem vagyunk közlekedéshez kötve, az udvariassági néhány percet kivárjuk, de légy te is udvarias, ne várasd a pontosakat. Vis major esetén telefonálj időben, hogy segíteni tudjunk.
Túráinkon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Gyógyszerszedésről, érzékenységről, allergiáról, bármilyen egészségi állapottal kapcsolatos helyzetről, mely befolyásolhatja a túrát, a résztvevő köteles tájékoztatni a túravezetőt. Ugyanígy a túra alatt fellépő egészségügyi vagy lelki problémákról is tájékoztasd a túravezetőt, ha tud, segít.
 
Tevékenységünk vállalkozás alapú túraszervezésből (Eventus KenuKlub) és egyesületi formában szervezett közösségi programokból áll. (Eventus Egyesület). 
Saját szervezésű vezetett túráinkon kérjük, tartsd be az alábbi szabályokat:
A vízitúra mindenféle változata fentiek szerint elsősorban természetjárás.
A vízi közlekedés szabályait a Hajózási Szabályzat és aktuálisan a Túravezető rögzíti.
Vízen tilos bármilyen tudat-, vagy állapotmódosító-, ajzó-, lassító-vagy gyorsító szer fogyasztása.
A természetben, jól érezzük magunkat, és ebben nem akadályozunk másokat sem.
Szeretünk nyugodtan aludni, és tudjuk, hogy ezzel mások is így  vannak.
Tiszteletben tartjuk a helyi szokásokat és vállaljuk a saját szokásainkat.

Örülünk, ha barátokra lelünk, és segítőkészek vagyunk mások felé.

Túráinkon vigyázz a természetre, figyelj a tisztaságra, tartsd be a környezetvédelmi előírásokat, de elsősorban az emberi jó ízlés szerint cselekedj.  Tiszteld azt a közeget, amely befogad!

Ez ilyen egyszerű.
 
Kérjük, vigyázz a felszerelésre, előtted mások is vigyáztak rá, utánad mások is használni szeretnék. Gondatlanságból történő károkozás esetén anyagi felelősséggel tartozol.
(Ilyen ugyan még nem volt, de ki tudja…)
 

DÖNTÉSEK / VÁLTOZÁSOK

 
A Túravezető kötelessége és felelőssége, hogy a túrát biztonsággal végig vezesse, ennek érdekében döntéseket hoz, ha kell utasításokat ad. (Nem szeretjük, de néha kell).
Döntéseiért ő tartozik felelősséggel, ezért mivel jól ismeri a helyi körülményeket, kérünk, ne vitatkozz. Minél jártasabb vagy a vízitúrázás tudományában, annál értékesebb számunkra együttműködésed!!!
 
A Túravezetőnek joga van a túra biztonságos, folyamatos és jó hangulatú lebonyolítását akadályozókat, vagy a társaikkal együtt nem működőket eltávolítani a túráról.
(Ilyen sem volt még soha, de az ördög nem alszik)
 
Az Eventus KenuKlub fenntartja magának a jogot arra, hogy ha a természeti, esetleg társadalmi helyzet, vagy annak változása, időjárási-természeti katasztrófa, elsősorban áradás, árvíz utáni állapotok, fertőzés veszély, túl nagy, vagy túl kicsi vízhozam vagy vízállás, vihar, politikai problémák, utazási-megközelítési nehézségek az adott körzetben, vagy a megközelítési területen balesetveszélyt jelent, és/vagy veszélyezteti a résztvevők biztonságát, személyes szabadságát, vagy a túra kimenetelét vagy a várható élményt, ill. a kiválasztott vízterület nehézsége és a túrázók tudásszintje nem kapcsolható össze biztonsággal, akkor  megváltoztassa a túra helyszínét, időpontját, lebonyolítását, vagy bármely összetevőjét.
A túra ilyen okokból történő elmaradása esetén egyesületünk hasonló színvonalú, időtartalmú és költségű túrát ajánl fel. Pénz visszafizetésre akkor van lehetőség, ha a túra a szervezők hibájából marad el.
A Túravezetőnek joga, és kötelessége továbbá, hogy a program egyes elemeit túra közben is megváltoztassa, ha a körülmények azt indokolják. Ez elsősorban az aktuális folyó szakaszra,  kikötésekre, pihenőnap közbeiktatására, a kiválasztott hajó típusra, a kormányosok személyére, a hajókban evező csapat összetételének megváltoztatására vonatkozik.
 

LEMONDÁS

Ha lemondod részvételedet a túráról, akkor  a gyakorlatban az általunk lefoglalt, vagy kifizetett költségeket mindenképp elvesztetted (szállásdíj, étkezési alapanyagok költsége. A fennmaradó összeget az alábbi levonásokkal tudjuk visszafizetni:  

A túra kezdő napja előtt 30 napon belüli lemondásnál a fennmaradó összegből  50% levonással.
A túra kezdő napja előtt 15 napon belüli lemondás esetén elvesztetted a teljes összeget.
 

Eventus KenuKlub 

…Utazó légy, ne utas…