Velence – Vogalonga

VOGALONGA – 201június 7-8-9-10.      

Pünkösd

    

HÁROM NAP / NÉGY EVEZÉS

Egyesületünk ismét túrát szervez Velencébe a  tengeren és a lagúnákban szervezett  32 km-es amatőr evezős felvonulásra, a  VOGALONGÁRA.      

44 éve a velencei fiatalok egy evezős felvonulást szerveztek a Velencét veszélyeztető motoros hajók használata elleni tiltakozásul. Ez volt a „Hosszú Evezés”, a Vogalonga.  A demonstrációhoz évről évre többen csatlakoztak, így néhány év múlva már több volt a külföldi résztevő, mint az olasz. A tengeren, a lagúnákon és a szigetek közötti biztosított evezés lehetősége annyira vonzó, hogy a Vogalonga hamarosan Európa vízi népeinek evezős ünnepévé alakult át, melyen részt vett a város összes evezős társasága, mára pedig a világ minden részéről Velencébe özönlenek a vizek szerelmesei, hogy részt vegyenek a „Hosszú evezésen”. Korábban soha nem volt ilyen nyitott, tömeges lehetőség arra, hogy a lagúnákon szabadon evezgetve vízről gyönyörködjön az elszánt turista Velencében. Jellemző, hogy míg 1998-ban 1110 hajóban 3710 résztvevő, addig 2007-ben 1560 hajóban 5832, tavaly már jóval több, mint 7000 résztvevő vágott neki a 32 km-es távnak.

Péntek – június 7. péntek

Utazás egyénileg autóval, vagy telekocsival, délután 16. 00 órától elfoglaljuk szállásunkat a Cavallino félszigeten található kempingben. Kényelmes, egyszerű, komfortos, 4-5-6 személyes, felszerelt konyhával rendelkező  mobil home-okban töltjük a következő 3 éjszakát. Hálózsák, vagy ágynemű huzat kell. Napközben érdemes egy kirándulást tenni az Adige partján fekvő Padovába (Szt. Antal székesegyház kihagyhatatlan), vagy Veronában, ahol a Júlia- ház, és az Aréna vár.

Vízreszállás a beevezéshez
P1000087_201544

Szombat – június 8.

Első evezés: Normál időjárás esetén reggel Punta Sabbioniba autózunk (8 km), vízre szállunk és beevezünk Velencébe (8 km). Ez egy izgalmas evezés. Érdekességét az adja,  hogy Velencéhez közeledve egyre nagyobb méretű és számú hullámokkal kell megküzdenünk.  Aki kihagyja a beevezést (pl. gyerekek, ill. rossz idő esetén valamennyien) az vaporettóval juthat be (kb. 7 euró) és Velencében csatlakozhat a csoporthoz.

A sikeres partra szállás után rövid pihenőt tartunk, majd indul a második, sokak szerint legérdekesebb evezés. 
A velencei gondolák között kenuinkkal becsavarogjunk a város északi lagúnáit. Egészen ritka élmény a történelmi csatornákon megérinteni az évszázados falakat, a csodálatos gondolákat és büszkén visszamosolyogni a fényképezőgépeket csattogtató tengernyi turistára.  Kikötés után szabad városnézegetés következik, barangolunk a kulturális kincsek, a rendőrökkel pajkos bújócskát játszó színes bőrű táskaárusok és a japán turisták forgatagában, A hazatérés Punta Sabbioniba szabadon választott időpontban vaporettóval történik.

        

Vasárnap, június 9.     VOGALONGA !!!      

Kora reggel vaporettóval utazunk be Velencébe és vízre szállunk. Ez a harmadik evezés. Dózse palota elől ágyúlövésre indul a páros, négyes, nyolcas, húszas gondolákból, tengeri evezős hajókból, kenukból, kajakokból, sárkányhajókból álló több mint hétezer fős csapat. A rajt után hamarosan kiérünk a tengerre, elevezünk a hírhedt Sant’Erasmo és San Francesco del Deserto partjai mellett, Buráno szigeténél fordulunk, majd Murano szigetén keresztül evezve a Canal Grandén át érkeztünk vissza a Dózse palotához.

A táv 32 km (állítólag csak 28). olykor széllel, hullámokkal, de útközben pihenőkkel, frissítőkkel is, mert az ünneplés, a banán, narancs dobálása és a taps Velencében a Vogalonga idején mindenkinek kijár.  Jó időben örömünnep, ahol az egész 7000 fős csapat együtt halad, és beérkezés után a Canal Grande teljes hosszában torlódik az ezerszínű hajó-kavalkád, lassan csordogálva a Dózse palota felé.

mappa_voglaonga

A célban megkapjuk az emlékérmet, amit majd büszkén mutogatunk itthon barátainknak. Visszaevezünk a Canal Grande elejére, és felpakoljuk a hajókat. Ezután estig ismét szabadság, elmerülünk a velencei valóságban, mesélünk, büszkélkedünk, öröm, bámészkodás és fakultatív közérzetjavító vendéglátóipari foglalkozások várnak mindenkit. Vaporettóval térünk vissza a szállásra.

Pünkösd hétfő – június 10. ….. mert még mindig nincs vége

Reggel kiköltözünk a szállásunkról, és hazautazunk.   Hazafelé  fakultatív programként a jelentkezőkkel megállunk Szlovéniában a Soca  folyó parján található Bovecben, és egy rafting túrát teszünk a türkiz színű Soca folyón. Ez a negyedik evezés.  A rafting után vizes-könnyes búcsút veszünk Olaszországtól, elhatározzuk, hogy ide bizony még visszajövünk és élményekkel telve megtérünk otthonunkba.

ÍME  EGY KEDVCSINÁLÓ VIDEÓ: (Klikk a képre)

P1010033_001603

Részvételi díj: 65.000.- Ft, mely tartalmazza a felszerelés kiszállítását és bérletét, kinti tárolását, három éjszakát mobile home-okban, három evezést, túravezetést, a Vogalonga nevezési díját, ajándék pólóval, emlékéremmel.

Jelentkezni a részvételi díj befizetésével lehet.

Egyéb költség:

  • Egy db 24 órás hajójegy, mely elég az összes utazásra (kb. 22 euró). Ennek érvényessége az első utazással kezdődik, amit mindenki maga tervezhet, ezért nem építettük bele a részvételi díjba.   
  • Rafting aki szeretné: 10.000.- Ft/fő

Információ:  Kis András 06-70/77-07-153 

Jelentkezés: mail: kenuklub@gmail.com

Jelentkezéseddel automatikusan elfogadod a RÉSZVÉTELI FELTÉTELEKET.

Túrázóink automatikusan az egyesület pártoló tagjává válnak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.