BETELT! Velence – Vogalonga 2023

VÉGRE ISMÉT: VELENCE, VOGALONGA –

2023. 05.26.-05.29.      

Pünkösd

    

3 nap / 2 evezés/ 3 éj /

Ismét túrát szervezünk Velencébe a  tengeren és a lagúnákban szervezett  32 km-es amatőr evezős felvonulásra, a  VOGALONGÁRA.      

Éppen 50 éve a velencei fiatalok egy evezős felvonulást szerveztek a Velencét veszélyeztető motoros hajók használata elleni tiltakozásul. Ez volt a „Hosszú Evezés”, a Vogalonga.  A demonstrációhoz évről évre többen csatlakoztak, így néhány év múlva már több volt a külföldi résztevő, mint az olasz. A tengeren, a lagúnákon és a szigetek közötti biztosított evezés lehetősége annyira vonzó, hogy a Vogalonga hamarosan Európa vízi népeinek evezős ünnepévé alakult át, melyen részt vett a város összes evezős társasága, mára pedig a világ minden részéről Velencébe özönlenek a vizek szerelmesei, hogy részt vegyenek a „Hosszú evezésen”. Korábban soha nem volt ilyen nyitott, tömeges lehetőség arra, hogy a lagúnákon szabadon evezgetve vízről gyönyörködjön az elszánt turista Velencében. Jellemző, hogy míg 1998-ban 1110 hajóban 3710 résztvevő, addig 2007-ben 1560 hajóban 5832, tavalyelőtt már jóval több, mint 7000 résztvevő vágott neki a 32 km-es távnak.

Péntek – május 26.

Utazás egyénileg autóval, vagy telekocsival, délután 16. 00 órától elfoglaljuk szállásunkat a Cavallino félszigeten található Joker kempingben. Egyszerű, 4-5 személyes, felszerelt konyhával rendelkező  mobil home-okban töltjük a következő 3 éjszakát. Este 20.00-órakor megbeszélést tartunk az elkövetkező napok programjáról. Törölköző, hálózsák, vagy ágynemű huzat kell. Az odaúton érdemes egy kirándulást tenni az Adige partján fekvő Padovába (Szt. Antal székesegyház kihagyhatatlan), vagy Veronában, ahol a Júlia- ház, és az Aréna vár.

Vízreszállás a beevezéshez
P1000087_201544

Szombat – május 27.

Első evezés: Mert nagyon izgalmas vízen meghódítani Velencét. Normál időjárás esetén reggel Punta Sabbioniba autózunk (8 km), vízre szállunk és beevezünk Velencébe (8 km). Zömében 1 ill. 7 személyes kenukkal megyünk, a hajókat tele üljük. Ez egy izgalmas evezés. Érdekességét az adja,  hogy Velencéhez közeledve olykor kiszállhatunk és fürödhetünk a lagúnák bokáig érő vízében, később az egyre nagyobb méretű és számú hullámokkal kell megküzdenünk.  A hosszú évek alatt mi megtaláltuk a legbiztonságosabb útvonalat. Aki kihagyja a beevezést (pl. gyerekek, ill. rossz idő esetén valamennyien) az vaporettóval juthat be (kb. 7 euró) és Velencében csatlakozhat a csoporthoz. A Túravezetők helyben, az időjárás függvényében döntenek arról, hogy gyerekek részt vehetnek-e a beevezésen.

Velence csatornáiba érve beevezünk a központba. A sikeres partra szállás után egész napos önálló Velence-nézegetés következik, szabadon barangolunk az évszázados kulturális kincsek, a rendőrökkel pajkos bújócskát játszó színes bőrű táskaárusok és a japán szelfituristák forgatagában. Aki tervezi valamely kiállítás megtekintését, annak javasoljuk az online előre jegyvásárlást, nagyon sok időt spórolhatunk vele. (pl. itt: https://venice.ticketbar.eu/hu/muzeumok/velencei-muzeumberlet-/ ). A hajókat bent hagyjuk Velencében, este vaporettóval térünk haza, a hajóállomáson érdemes 24 órás jegyet venni ( https://www.venicelink.com/en/actv-24h-travel-card )

        

Vasárnap, május 28.     VOGALONGA !!!      

Kora reggel (7.00 órakor) vaporettóval utazunk be Velencébe és vízre szállunk. Nem lehet késni, mert utána leáll a hajóforgalom. Az előző napon megvett 24 órás jegyünk érvényes. Dózse palota elől ágyúlövésre indul a páros, négyes, nyolcas, húszas gondolákból, tengeri evezős hajókból, kenukból, kajakokból, sárkányhajókból álló több mint hétezer fős csapat. A rajt után hamarosan kiérünk a tengerre, elevezünk a hírhedt Sant’Erasmo és San Francesco del Deserto partjai mellett, Buráno szigeténél fordulunk, majd Murano szigetén keresztül evezve a Canal Grandén át érkeztünk vissza a Dózse palotához.

A táv 32 km (állítólag csak 28). olykor széllel, hullámokkal, de útközben pihenőkkel, frissítőkkel is, mert az ünneplés, a banán, narancs dobálása és a taps Velencében a Vogalonga idején mindenkinek kijár.  Jó időben örömünnep, ahol az egész 7000 fős csapat együtt halad, és beérkezés után a Canal Grande teljes hosszában torlódik az ezerszínű hajó-kavalkád, lassan csordogálva a Dózse palota felé.

mappa_voglaonga

A célban megkapjuk az emlékérmet, amit majd büszkén mutogatunk itthon barátainknak, és még nincs vége! Kis pihenő után lecsendesedve, megpihenve, kényelmes evezéssel a velencei gondolák között kenuinkkal csavargunk egy kicsit a város lagúnáin. Egészen ritka élmény a történelmi csatornákon megérinteni az évszázados falakat, a csodálatos gondolákat és büszkén visszamosolyogni a fényképezőgépeket csattogtató tengernyi turistára.  A végén kikötünk Velence parkolójában és felpakoljuk a hajókat. Ezután estig ismét szabadság, elmerülünk a velencei valóságban, újra éljük az egész napot, mesélünk, büszkélkedünk, öröm, bámészkodás és fakultatív közérzetjavító vendéglátóipari foglalkozások várnak mindenkit. Este a 24 órás jegyünk érvényességi idején belül vaporettóval térünk vissza a szállásra.

Pünkösd hétfő – május 29. ….. mert még mindig nincs vége!

Reggel kiköltözünk a szállásunkról, és hazautazunk.   Hazafelé  fakultatív programként a jelentkezőkkel megállunk Szlovéniában a Soca  folyó parján található Bovecben, és egy rafting túrát teszünk a gyönyörű, türkiz színű Soca folyón. A rafting után vizes-könnyes búcsút veszünk Olaszországtól, elhatározzuk, hogy ide bizony még visszajövünk és élményekkel telve megtérünk otthonunkba.

FIGYELEM, TELJESEN KEZDŐK NE JÖJJENEK, MINDENKINEK KÉPESNEK KELL LENNI ARRA, HOGY LEEVEZZEN 32 KM-T. A KENUKAT NEKTEK KELL ELKORMÁNYOZNI !!!

NÉGY ÉS HÉT SZEMÉLYES KENUKKAL MEGYÜNK, A HAJÓKAT TELEÜLJÜK. A HAJÓBEOSZTÁST A TÚRAVEZETŐK A BEEVEZÉS ELŐTT DÖNTIK EL. A BEEVEZÉSRE KISGYEREKEK NEM JÖHETNEK!

ÍME  EGY KEDVCSINÁLÓ VIDEÓ: (Klikk a képre)

P1010033_001603

Részvételi díj: 280 euró, mely tartalmazza a felszerelés kiszállítását és bérletét, kinti tárolását, parkolásokat, három éjszakát mobile home-okban, egy helyet a kenuban, evezéseket, túravezetést, szervezést, a Vogalonga nevezési díját, ajándék pólóval, emlékéremmel.

Egyéb költség:

-Egy db, 24 órás hajójegy 20-25 euró

-Rafting 50 euro (fakultatív)

A raftingot helyben kell majd befizetni.

A csoport betelt, már nem lehet jelentkezni!

A részvételi díjat erre a számlára kell utalni:

  • Euro Számla: 12010240-01891494-00200006
  • IBAN: HU32-12010240-01891494-00200006 
  • SWIFT/BIC: UBRTHUHB

Számlatulajdonos: Kis Anna e.v. 2089 Telki Őszapó köz 7/d.

A raftingot helyben kell befizetni.

A közleménybe fel kell tüntetni az összes jelentkező nevét és hogy Vogalonga.

A helyeket a befizetések ütemében töltjük fel.

Jelentkezéseddel automatikusan elfogadod Részvételi Feltételeinket

Információ:  Kis András 06-70/77-07-153  mail: kenuklub@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.