Velence – Vogalonga – Eventus KenuKlub

VOGALONGA – 2021. 05.21.-05.24.      

Pünkösd

VELENCE idén 1600 éves. Ezért a városvezetés úgy döntött, megszervezik a Vogalongát. Valószínűleg lesznek szabályok, apró változások a Covid miatt, de az olaszok megrázzák magukat.

Mi pedig megyünk. Idén tizenkettedszer.

Programunk egy alap program, amin valószínűleg a szigorúbb szabályok miatt sem kell változtatnunk.

    

3 nap / 3 éj /

Ismét túrát szervezünk Velencébe a  tengeren és a lagúnákban szervezett  32 km-es amatőr evezős felvonulásra, a  VOGALONGÁRA.      

47 éve a velencei fiatalok egy evezős felvonulást szerveztek a Velencét veszélyeztető motoros hajók használata elleni tiltakozásul. Ez volt a „Hosszú Evezés”, a Vogalonga.  A demonstrációhoz évről évre többen csatlakoztak, így néhány év múlva már több volt a külföldi résztevő, mint az olasz. A tengeren, a lagúnákon és a szigetek közötti biztosított evezés lehetősége annyira vonzó, hogy a Vogalonga hamarosan Európa vízi népeinek evezős ünnepévé alakult át, melyen részt vett a város összes evezős társasága, mára pedig a világ minden részéről Velencébe özönlenek a vizek szerelmesei, hogy részt vegyenek a „Hosszú evezésen”. Korábban soha nem volt ilyen nyitott, tömeges lehetőség arra, hogy a lagúnákon szabadon evezgetve vízről gyönyörködjön az elszánt turista Velencében. Jellemző, hogy míg 1998-ban 1110 hajóban 3710 résztvevő, addig 2007-ben 1560 hajóban 5832, tavalyelőtt már jóval több, mint 7000 résztvevő vágott neki a 32 km-es távnak.

Péntek – május 21.

Utazás egyénileg autóval, vagy telekocsival, délután 16. 00 órától elfoglaljuk szállásunkat a Cavallino félszigeten található kempingben. Kényelmes, egyszerű, komfortos, 4-5 személyes, felszerelt konyhával rendelkező  mobil home-okban töltjük a következő 3 éjszakát. Hálózsák, vagy ágynemű huzat kell. Napközben érdemes egy kirándulást tenni az Adige partján fekvő Padovába (Szt. Antal székesegyház kihagyhatatlan), vagy Veronában, ahol a Júlia- ház, és az Aréna vár.

Vízreszállás a beevezéshez
P1000087_201544

Szombat – május 22.

Első evezés: Normál időjárás esetén reggel Punta Sabbioniba autózunk (8 km), vízre szállunk és beevezünk Velencébe (8 km). Ez egy izgalmas evezés. Érdekességét az adja,  hogy Velencéhez közeledve egyre nagyobb méretű és számú hullámokkal kell megküzdenünk.  Aki kihagyja a beevezést (pl. gyerekek, ill. rossz idő esetén valamennyien) az vaporettóval juthat be (kb. 7 euró) és Velencében csatlakozhat a csoporthoz.

A sikeres partra szállás után egész napos önálló Velence-nézegetés következik, szabadon barangolunk az évszázados kulturális kincsek, a rendőrökkel pajkos bújócskát játszó színes bőrű táskaárusok és a japán szelfituristák forgatagában. Aki tervezi valamely kiállítás megtekintését, annak javasoljuk az online előre jegyvásárlást, nagyon sok időt spórolhatunk vele. (pl. itt: https://venice.ticketbar.eu/hu/muzeumok/velencei-muzeumberlet-/ ). A jhajókat bent hagyjuk Velencében, este vaporettóval térünk haza, a hajóállomáson érdemes 24 órás jegyet venni ( https://www.venicelink.com/en/actv-24h-travel-card )

        

Vasárnap, május 23.     VOGALONGA !!!      

Kora reggel (7.00 órakor) vaporettóval utazunk be Velencébe és vízre szállunk. Az előző napon megvett 24 órás jegyünk érvényes. Dózse palota elől ágyúlövésre indul a páros, négyes, nyolcas, húszas gondolákból, tengeri evezős hajókból, kenukból, kajakokból, sárkányhajókból álló több mint hétezer fős csapat. A rajt után hamarosan kiérünk a tengerre, elevezünk a hírhedt Sant’Erasmo és San Francesco del Deserto partjai mellett, Buráno szigeténél fordulunk, majd Murano szigetén keresztül evezve a Canal Grandén át érkeztünk vissza a Dózse palotához.

A táv 32 km (állítólag csak 28). olykor széllel, hullámokkal, de útközben pihenőkkel, frissítőkkel is, mert az ünneplés, a banán, narancs dobálása és a taps Velencében a Vogalonga idején mindenkinek kijár.  Jó időben örömünnep, ahol az egész 7000 fős csapat együtt halad, és beérkezés után a Canal Grande teljes hosszában torlódik az ezerszínű hajó-kavalkád, lassan csordogálva a Dózse palota felé.

mappa_voglaonga

A célban megkapjuk az emlékérmet, amit majd büszkén mutogatunk itthon barátainknak, és még nincs vége! Kis pihenő után lecsendesedve, megpihenve, kényelmes evezéssel a velencei gondolák között kenuinkkal csavargunk egy kicsit a város lagúnáin. Egészen ritka élmény a történelmi csatornákon megérinteni az évszázados falakat, a csodálatos gondolákat és büszkén visszamosolyogni a fényképezőgépeket csattogtató tengernyi turistára.  A végén visszaevezünk a Canal Grande elejére, és felpakoljuk a hajókat. Ezután estig ismét szabadság, elmerülünk a velencei valóságban, újraéljük az egész napot, mesélünk, büszkélkedünk, öröm, bámészkodás és fakultatív közérzetjavító vendéglátóipari foglalkozások várnak mindenkit. Este a 24 órás jegyünk érvényességi idején belül vaporettóval térünk vissza a szállásra.

Pünkösd hétfő – május 24.. ….. mert még mindig nincs vége!

Reggel kiköltözünk a szállásunkról, és hazautazunk.   Hazafelé  fakultatív programként a jelentkezőkkel megállunk Szlovéniában a Soca  folyó parján található Bovecben, és egy rafting túrát teszünk a türkiz színű Soca folyón. A rafting után vizes-könnyes búcsút veszünk Olaszországtól, elhatározzuk, hogy ide bizony még visszajövünk és élményekkel telve megtérünk otthonunkba.

ÍME  EGY KEDVCSINÁLÓ VIDEÓ: (Klikk a képre)

P1010033_001603

Részvételi díj: 90 euro+ 35.000.- Ft, mely tartalmazza a felszerelés kiszállítását és bérletét, kinti tárolását, három éjszakát mobile home-okban, három evezést, túravezetést, a Vogalonga nevezési díját, ajándék pólóval, emlékéremmel.

  • A ​90 eurót a ​ 11775025-36584882 devizaszámlára (OTP, számlatulajdonos Kis András e.v.) ​kell utalni,​
  • ​A 3​5.000.- Ft-ot a 11773425-72134702 számlára utalni, (OTP, számlatulajdonos Kis András e.v.)​ kell utalni. 

​A közleménybe feltétlenül fel kell tüntetni a Résztvevők neveit és hogy “Vogalonga”​

Egyéb kinti költség:

  • Egy db 24 órás hajójegy, mely elég az összes utazásra (kb. 20-24 euró). Ennek érvényessége az első utazással kezdődik, amit mindenki maga tervezhet, ezért nem építettük bele a részvételi díjba
  • Étkezések, egyéni belépők.   
  • Rafting aki szeretné: 12.000.- Ft/főÉ

Jelentkezni

1.- a lenti JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével lehet. MINDEN JELENTKEZŐRE KI KELL TÖLTENI, EZ A NEVEZÉSHEZ, HÁZ FOGLALÁSHOZ UTASLISTÁHOZ KELL!!!

2.- A részvételi díjat egyelőre nem kell befizetni, csak amikor látjuk, hogy mik a határátlépés szabályai.

3.- Amikor majd kell, akkor átutalással kell, az utalás közleményébe be kell írni, hogy Vogalonga, valamint az összes résztvevőt. A számlaszámot az űrlap beküldésekor megjelő válaszlevelünkben küldjük

Jelentkezéseddel automatikusan elfogadod Részvételi Feltételeinket

Információ:  Kis András 06-70/77-07-153  mail: kenuklub@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.