Hortobágy- Kihajtás ünnep 2022. 04.23 – 24.

EGY KOMPLETT, EXKLUZÍV HÉTVÉGE A TAVASZ IGÉZETÉBEN.

GYERE ÉS TÖLTS VELÜNK EGY KIMAXOLT CSODAHÉTVÉGÉT, AHOL MINDEN (IS) LESZ! SŐT TÖBB!

EGZOTIKUS ÉLMÉNYEK, TERMÉSZETI ÉLMÉNYEK, KULTURÁLIS ÉRDEKESSÉGEK.

  • Motorcsónakázás a Hortobágy folyón szakvezetéssel.
  • Vízitúra a Tisza-tavon.
  • Vadaspark látogatás szakvezetéssel.
  • Terepjárós szafari a Malomházi vadló méneshez.
  • Kihajtás ünnep és kirakodó vásár.
  • Látogatás a Madárkórházban szakvezetéssel.
  • Kemencében sült tarja vacsora.
  • Tábortűz, csillagnézés, játékok.

04.23-án szombaton 9.30-kor találkozunk Hortobágyon a szálláshelyünkön. 2-3-4-5 ágyas szobákban töltjük a szombat éjszakát egy kényelmes, kultúrált szálláshelyen Hortobágy központjában.

Hétvégi túránk során szombaton 10.00 órakor autóbusz visz bennünket a Hortobágyi Vadasparkba, ahol rövid sétát teszünk, megismerkedünk az autentikus vadállomány egy részével. Látunk keselyűt, farkast, genetikailag “visszaformált” őstulkot, stb., majd terepjárókkal utazunk ki a védett vadló állományhoz. Itt is és a Vadasparkban is szakértő veztetést kapunk.

14.00 órakor részt veszünk a pásztorok életének egyik kiemelkedő eseményén, a Kihajtás ünnepen, megízlelhetjük a helyi pörkölteket és egyéb gasztronómiai specialitásokat, elvegyülhetünk a minőségi népi kirakodóvásár forgatagában.
A néphagyomány szerint az igazi tavasz kezdetét Szent György napjától, azaz április 24-től számította, ekkor hajtották ki a jószágokat a téli szálláshelyekről. A Kilenclyukú hídon áthajtott jószágok, a híres pusztaötös és a híd lábánál legelésző szürke marha gulya feledhetetlen látványt nyújt.

16.00 órakor egy vezetett látogatáson ismerhetjük meg a Madárkórház áldozatos munkáját.

Ezután közvetlenül a Kilenclyukú hídnál vízreszállunk és egy motorcsónakos túrát teszünk a Hortobágy folyón szintén szakvezetéssel

Este már vár bennünket szállásunkon a kemencében sült tarja vacsora, a tábortűz.

04.24-én vasárnap átautózunk Tiszafüredre és egész napos túrát teszünk a Tisza-tavon, megcsodálva hihetetlenül gazdag madárvilágát.

Részvételi díj: 29.000.- Ft, mely tartalmazza az összes program költségeit, szakvezetéseket, vízitúrát a Tisza-tavon, szállást, szombati vacsorát. A részvételi díjat az alábbi számlára kell utalni: 12100011-17721213 Számlatulajdonos Kis Judit e.v. Közleménybe írd be: “Kihajtás”

Jelentkezni emailben tudsz: kenuklub@gmail.com

Jelentkezéseddel elfogadod “Részvételi feltételeinket”

Információ: 06707707153

Követés

Get new content delivered directly to your inbox.