Olasz kanyonok – Adige folyó

Egzotikus vízitúra az Adige folyón és  evezés titkos hegymélyi kanyonokban  2022. júl. 7-10.


A Dolomitokban kanyargó Adige folyó Olaszország talán a legszebb folyóvölgyeket, grandiózus
kanyonokat kialakító dél-tiroli folyója. Az alpesi és a mediterrán éghajlat átmenetében érlelődő tájon átfutó folyó Merano (Reinhold Messner), Bolzano (az 5000 éves Ötzi ) Trento (Dóm tér),  és Verona (…) érintésével a tengerben piheni ki tavaszi rohanását, nyári – őszi hömpölygését.  Az Adige gyors, széles, kristálytiszta vizű folyó, színe tompa türkiz, partjait gigantikus szurdokfalak, és okos rendbe állított tágas almaültetvények szegélyezik. A Garda-tó közvetlen közelsége is jelzi a táj kiemelt turisztikai jelentőségét. 


Túránk két evezést és egy könnyű gyalogos kanyon túrát tartalmaz, de lesz fél nap szabad program is. 

Találkozó:

2022.07.07-én  csütörtökön 20.00 órakor a Budapesttől 800-, a Garda tótól mindössze 80 km-re található, minden igényt kielégítő szállásunkon, ahol 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobák, az árban svédasztalos  reggeli, a hotelben SPA, bár, terasz, és az intenzíven kezelt hegy-völgyi tájat uraló almaültetvényekre nyíló pazar kilátás vár bennünket.  Az esti találkozón ismerkedünk, átbeszéljük a következő napokat, tervezgetünk, izgulunk.

Találkozó/szállás: Hotel Antica Torre     Via alla Torre 7-38012 Smarano – Predaia (TN)

https://www.anticatorrehotel.com/hotel/   UTVONAL

Már az odaútat is gigantikus szurdokfalak, és okos rendbe állított tágas almaültetvények szegélyezik. A Garda-tó közvetlen közelsége jelzi a táj kiemelt turisztikai jelentőségét. 

07.08-án pénteken délelőtt :

Evezés a hegy mélyén. A fő attrakció!   Ilyent eddig csak Új-Zélandi vidókon láttál. Négy egymásba fonódó hegymélyi kanyonban  kék-barna sziklák által övezett, még belátható hasadékokkal kezdünk, melyek egyre szűkülnek, színüket állandóan váltogatják, a becsillanó nap valószínütlen árnyjátékkal borzongat, a végén már előkerül a fejlámpa is, koromsötétben evezünk, egyre erősödően halljuk a ködhegység dalát … de azután ismét fény dereng és lassan kiérünk a napsütésbe. Titkos, alig elférős, hátborzongatóan gyönyörködős, lélegzet visszatartós, hegymélyi expedíciónkon  azon sem csodálkoznál, ha egyszercsak Gollam vagy egy Tünde  alakját látnád feltűnni a sziklák között.  Ha akarod, ha nem, itt suttogóra fogod és titkos felfedezőnek érzed magad, mert olyan helyeken evezel, amilyeneken eddig még soha. 

A sziklák réseiből a ködhegység dala szól, egészen új fogalmaid lesznek az  elragadtatás árnyalatairól. Volt utasunk, aki könnyek között evezte végig a kanyonok

 

 

1 (136)  P1120162 1 (135)

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

07.09-én, szombaton

Délelőtt szabad program, bőséggel tudunk nézni valókaT javasolni,

Délután egy könnyű gyalogos túrát teszünk a kanyonrendszer egy másik részében, mely a Nemzeti Park gondozása alatt áll. Kiépített utakon ereszkedünk le a hegy mélyébe.

  This image has an empty alt attribute; its file name is parco-fluviale-novella3.jpeg   This image has an empty alt attribute; its file name is parco-fluviale-novella4-1.jpeg 

This image has an empty alt attribute; its file name is 1.jpeg

 

07.10-én vasárnap kiköltözünk a hotelből és a hazafelé uton elautózunk az Adige folyó partján levő  levő beszálló pontunkhoz.

Vízreszállás után egy egészen másfajta vízen találjuk magunkat. Széles, gyors folyású, monumentális sziklafalak között hömpőlygő türkiz színű nagyfolyón. Ide viszük nagy rafting hajót is, melyben az óvatosabbak is biztonságosan leereszkedhetnek, mert a táv második felében van néhány viccesebb rész.

Pescantina városáig tart a menet, kényelmes ereszkedéssel kb. 4-5 óra felejthetetlen szájnyitvafelejtős, végig vigyorgós élmény lesz.

Pescantinában amíg a csoport várost néz, vagy beül egy kávéra, fagyira, addig mi visszavisszük a sofőröket az autókért, majd pakolunk és mediterrán búcsút veszünk ettől a csodálatos vidéktől. 

Érdemes akár egy nappal korábban kiutazni és elmerülni Szlovénia ( Mezica Podzemlje Pece, Skocjan barlang, Bled, Vintgar szurdok, Postojna, stb.), vagy Verona, Padova szépségei között. 

Találkozó/szállás: Hotel Antica Torre    Via alla Torre 7-38012 Smarano – Predaia (TN)

https://www.anticatorrehotel.com/hotel/  UTVONAL

Részvételi díj:  330 euro– Ft, mely tartalmazza a három éjszakai szállást reggelivel a kitűnő hotelben, belépőt a Nemzeti Park vasalt kanyon túrájára, polietilén kenuk, rafting hajók kiszállítását, bérletét, lapátot, sisakot,  mentőmellényt, túravezetést, sofőr transzfert.

Étkezés: önállóan   

Haza érkezés: Vasárnap késő éjszaka

A részvételi díjat az alábbi euro számlára kell befizetni:

12100011-10676868   számlatulajdonos Kis Judit e.v.

IBAN:  HU34121000111067686800000000     SWIFT / BIC: GNBAHUHB

CÍM: MAGYARORSZÁG, 9023 GYőr Kassák L. u. 17.

Jelentkezéseddel automatikusan elfogadod részvételi feltételeinket.    Részvételi feltételek 

Jelentkezni az ALÁBBI ŰRLAPON TUDSZ  a részvételi díj befizetésével.  

Információ:  Mobil: 06-70/7707153,  Mail: kenuklub@gmail.com