Olasz kanyonok – Adige folyó

MINDKÉT TÚRA BETELT!

Egzotikus vízitúra az Adige folyón és  evezés titkos hegymélyi kanyonokban  2023. júl. 13-16. és 15-18. 


A Dolomitokban kanyargó Adige folyó Olaszország talán a legszebb folyóvölgyeket, grandiózus
kanyonokat kialakító dél-tiroli folyója. Az alpesi és a mediterrán éghajlat átmenetében érlelődő tájon átfutó folyó Merano (Reinhold Messner), Bolzano (az 5000 éves Ötzi ) Trento (Dóm tér),  és Verona (…) érintésével a tengerben piheni ki tavaszi rohanását, nyári – őszi hömpölygését.  Az Adige gyors, széles, kristálytiszta vizű folyó, színe tompa türkiz, partjait gigantikus szurdokfalak, és okos rendbe állított tágas almaültetvények szegélyezik. A Garda-tó közvetlen közelsége is jelzi a táj kiemelt turisztikai jelentőségét. 


Túránk két evezést és egy könnyű via ferrata-t tartalmaz. Erre a felsterelést otthonról kell hozni.

A két túra programja ugyanaz, az egyes események sorrendje változik.

Első túránk program sorrendje: 

14-e: Kanyon evezés, 15-e: Via ferrata/ Molveno-tó, 16-a: Adige evezés.

Második túránk program sorrendje:

16-a: Via ferrata, 17-e: Kanyon evezésm 18-a Adige evezés

Találkozó:

2023.07. 13-án csütörtökön/ 15-én  szombaton/  20.00 órakor a Budapesttől 800-, a Garda tótól mindössze 80 km-re található, minden igényt kielégítő szállásunkon, ahol 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobák, az árban svédasztalos  reggeli, a hotelben SPA, bár, terasz, és az intenzíven kezelt hegy-völgyi tájat uraló almaültetvényekre nyíló pazar kilátás vár bennünket.  Az esti találkozón ismerkedünk, átbeszéljük a következő napokat, tervezgetünk, izgulunk.

Találkozó/szállás: Hotel Antica Torre     Via alla Torre 7-38012 Smarano – Predaia (TN)

https://www.anticatorrehotel.com/hotel/   UTVONAL

Már az odaútat is gigantikus szurdokfalak, és okos rendbe állított tágas almaültetvények szegélyezik. A Garda-tó közvetlen közelsége jelzi a táj kiemelt turisztikai jelentőségét.

A két túra programja, tartalma ugyanaz, az egyes események sorrendjében van különbség.

Első túránk program sorrendje:

  • 14-e: Kanyon evezés 
  • 15-e: Via ferrata / Molveno-tó 
  • 16-a Adige evezés. 

Második túránk programja alább olvasható (Az első ugyanez, csak az első két nap programja felcserélődik):

07.16-án vasárnap könnyű, de lélegzetelállító Via ferrata

Meglátogatjuk a közeli Via Ferrata Burrone Giovanelli pályát. A pálya könnyű, kb 3-4 órás túra, kezdők is teljesíteni tudják. A látvány viszont ámulatba ejtő. Felszerelést, beülőt+sisakot otthonról kell hozni.  A hegyről lanovkával jövönk le, ennek díja 3 euró. Akik nem akarnak mászni, azok feljöhetnek a libegővel, de gyalogosan is teljesíthető, igaz, csak gyakorlottaknak.

07.16-án vasárnap B terv:

Akik nem szeretnének mászni, azokkal meglátogatjuk a Molveno tavat, ahol strandolunk, gyönyörködünk és igazán kellemesen múlatjuk az időt.

Lake Molveno

e4b53ccb-f6aa-44dd-b568-268c84f03cd7

 

07.17-én hétfőn – Evezés a hegy mélyén. A fő attrakció!   Ilyent eddig csak Új-Zélandi vidókon láttál. Négy egymásba fonódó hegymélyi kanyonban  kék-barna sziklák által övezett, még belátható hasadékokkal kezdünk, melyek egyre szűkülnek, színüket állandóan váltogatják, a becsillanó nap valószínütlen árnyjátékkal borzongat, a végén már előkerül a fejlámpa is, koromsötétben evezünk, egyre erősödően halljuk a ködhegység dalát … de azután ismét fény dereng és lassan kiérünk a napsütésbe. Titkos, alig elférős, hátborzongatóan gyönyörködős, lélegzet visszatartós, hegymélyi expedíciónkon  azon sem csodálkoznál, ha egyszercsak Gollam vagy egy Tünde  alakját látnád feltűnni a sziklák között.  Ha akarod, ha nem, itt suttogóra fogod és titkos felfedezőnek érzed magad, mert olyan helyeken evezel, amilyeneken eddig még soha. 

A sziklák réseiből a ködhegység dala szól, egészen új fogalmaid lesznek az  elragadtatás árnyalatairól. Volt utasunk, aki könnyek között evezte végig a kanyonok

 

 

1 (136)  P1120162 1 (135)

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

 

07.18-án kedden kiköltözünk a hotelből és a hazafelé uton elautózunk az Adige folyó partján levő  levő beszálló pontunkhoz.

Vízreszállás után egy egészen másfajta vízen találjuk magunkat. Széles, gyors folyású, monumentális sziklafalak között hömpőlygő türkiz színű nagyfolyón. Ide viszük nagy rafting hajót is, melyben az óvatosabbak is biztonságosan leereszkedhetnek, mert a táv második felében van néhány viccesebb rész.

Pescantina városáig tart a menet, kényelmes ereszkedéssel kb. 4-5 óra felejthetetlen szájnyitvafelejtős, végig vigyorgós élmény lesz.

Pescantinában amíg a csoport várost néz, vagy beül egy kávéra, fagyira, addig mi visszavisszük a sofőröket az autókért, majd pakolunk és mediterrán búcsút veszünk ettől a csodálatos vidéktől. 

Érdemes akár egy nappal korábban kiutazni és elmerülni Szlovénia ( Mezica Podzemlje Pece, Skocjan barlang, Bled, Vintgar szurdok, Postojna, stb.), vagy Verona, Padova szépségei között. 

Találkozó/szállás: Hotel Antica Torre    Via alla Torre 7-38012 Smarano – Predaia (TN)

https://www.anticatorrehotel.com/hotel/  UTVONAL

A program nagyon gazdag,  két szuper evezést, + egy via ferrata-t tartalmaz, de tudunk még ajánlani  fantasztikus látnivalókat a környéken.

Részvételi díj:  360 euro– Ft, mely tartalmazza a három éjszakai szállást reggelivel a kitűnő hotelben, polietilén kenuk, rafting hajók kiszállítását, bérletét, lapátot, sisakot,  mentőmellényt, túravezetést, sofőr transzfereket.

Étkezés: önállóan   

Haza érkezés: Vasárnap késő éjszaka

A részvételi díjat az alábbi euro számlára kell befizetni:

Euro számlaszám: 1177 5025-36584882  

Deviza : IBAN: HU44 1177  5025 3658 4882  0000 0000  

BIC/SWIFT: OTPVHUHB

Számlatulajdonos: Kis András

CÍM: MAGYARORSZÁG, 2089 Telki, Őszapó köz 7/d

Jelentkezéseddel automatikusan elfogadod részvételi feltételeinket.    Részvételi feltételek 

Jelentkezni az ALÁBBI ŰRLAPON TUDSZ  a részvételi díj befizetésével.  

Információ:  Mobil: 06-70/7707153,  Mail: info.kenuklub@gmail.com