Szarvasbőgő vízitúra a Szigetközben

Szarvasbőgő vízitúra a vadregényes Szigetközben 2021. 09. 10-12.

Szeptember a szarvasbőgés ideje.

A Szigetköz az országba Rajkánál belépő Duna és az itt leágazó Mosoni-Duna által bezárt terület. Vadban rendkívül gazdag erdőségek, szigetek, holtágak országa.

Vízitúrázóknak a nagy Dunából Rajka – Dunakiliti térségében jobbra kiágazó ártéri mellékág rendszerét jelenti, mely több csomópontot alkotva kíséri a Dunát. Ágas-bogas, kacskaringós, hol állóvizű, hol rohanó, vadregényes vízi világ. Evezünk erdőben, nádasok közt, olykor átevezünk zárásokon, kacskaringós nádi ösvényeken, vízi alagutakon, szigetek és eldugott belső tavak mesélnek titkaikról, itt mindenki megtalálja a neki való élményeket. Este pedig ismét kievezünk, és vízről hallgatjuk a gímszarvas bikák világba kiáltott bőgését.

A víz tisztaságát legjobban az jelzi, hogy az utóbbi években visszatelepültek a sokáig ismeretlen hódok.Nyomaikkal, a fák törzsének jellegzetes, karcsusító megrágásával lépten nyomon találkozhatunk. Túránk során láthatunk jégmadarat, hódot, vaddisznót, szarvast, fekete gólyát, vadkacsát, szárcsát, kárókatonát, szürke gémet, kiskócsagot.

Ez a vadregényes, árteres, holtágas, vízi világ inkább barangolást kínál, semmint folyamatos haladást. Hétvégi vízitúránkon két napot töltünk táborhelyünkön, csillagtúráinkon mégis mindig új vizeken járunk.

Program:

Érkezés Ásványráróra a Part kempingbe 2021.09.10-én pénteken délután.  http://partcamping.hu/    Hat ágyas saját fürdőszobás apartmanokat foglaltunk, ezeket kell megtöltenünk, ill. alhattok saját sátorban is. A kempingben büfé, röplabdapálya, hatalmas gondozott terület, kiváló körülmények várnak bennünket.

 

part_camping_asvanyraro_07

 

Péntek este szabad ismerkedés a hellyel, egymással, naplemente nézés, tűznézés közben átbeszéljük a következő két nap programját.

Szombat: ébredés és közös reggeli után 9 órakor indulunk a partra, vízreszállunk és elmerülünk a szépségben, a csöndben, a hajunkat borzoló szellőben, útközben fürdünk, játszunk, napozunk. Alkonyatkor zendítenek rá a gím bikák jelezve országnak-világnak, hogy készen állnak. Harcra, életre, halálra. Vízről, kenuinkból hallgatózunk bele a csendbe.

Mire partot érünk, már vár bennünket a grill vacsora, kipróbáltuk, nem akármilyen. Esti beszélgetés, lazulás a hátralevő program, majd élményekkel telve térünk nyugovóra.

Vasárnap: Kisbodakon szállunk vízre és egy rövidebb, de talán az egész Szigetköz legszebb részén evezünk, egy  alagutas, eldugott belső tavas szakaszt fedezünk fel. Táborunkba visszatérve csomagolunk, és életkedvvel, energiával  feltöltődve utazunk haza.

Részvételi díj: 28.000.-Ft/fő (sátorozoknak 26.000.- Ft/fő)

…melyet a jelentkezési lap elküldésével egyidejüleg a 12100011-17721213 számlára kell befizetni, számlatulajdonos Kis Judit e.v. A közleménybe kérjük beírni: “Szigetköz”

A részvételi díj tartalmazza a két napi túrát, a hajók szállítását, bérletét, túravezetést, szállást hat ágyas, fürdőszobás szobákban vagy sátorban,  szombaton grill vacsorát, vasárnap reggelit.
Jelentkezni az alábbi űrlapon tudsz:

JELENTKEZÉSI LAP

Jelentkezéseddel automatikusan elfogadod RÉSZVÉTELI FELTÉTELEINKET

Eventus Team – Kis András

Mail: kenuklub@kenuklub

Mobil: 06707707153

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.