Szarvasbőgő vízitúra a Szigetközben

Szarvasbőgő vízitúra a vadregényes Szigetközben 2022. 09. 17-18.

Szeptember a szarvasbőgés ideje.

A Szigetköz az országba Rajkánál belépő Duna és az itt leágazó Mosoni-Duna által bezárt terület. Vadban rendkívül gazdag erdőségek, szigetek, holtágak országa.

Vízitúrázóknak a nagy Dunából Rajka – Dunakiliti térségében jobbra kiágazó ártéri mellékág rendszerét jelenti, mely több csomópontot alkotva kíséri a Dunát. Ágas-bogas, kacskaringós, hol állóvizű, hol rohanó, vadregényes vízi világ. Evezünk erdőben, nádasok közt, olykor átevezünk zárásokon, kacskaringós nádi ösvényeken, vízi alagutakon, szigetek és eldugott belső tavak mesélnek titkaikról, itt mindenki megtalálja a neki való élményeket. Este pedig  vízről hallgatjuk a gímszarvas bikák világba kiáltott nászi- és harci énekét.

A víz tisztaságát legjobban az jelzi, hogy az utóbbi években visszatelepültek a sokáig ismeretlen hódok. Nyomaikkal, a fák törzsének jellegzetes, karcsusító megrágásával lépten nyomon találkozhatunk. Túránk során láthatunk jégmadarat, hódot, vaddisznót, szarvast, fekete gólyát, vadkacsát, szárcsát, kárókatonát, szürke gémet, kiskócsagot.

Ez a vadregényes, árteres, holtágas, vízi világ inkább barangolást kínál, semmint folyamatos haladást. Hétvégi vízitúránkon két napot töltünk vízen, egyet alzunk táborhelyünkön.

Program:

Érkezés Ásványráróra a Part kempingbe 2022.09.17-én szombaton 12.00 óráig.  http://partcamping.hu/    Hat ágyas saját fürdőszobás szobákat foglaltunk, ezeket kell megtöltenünk, ill. alhattok saját sátorban is. A kempingben büfé, röplabdapálya, hatalmas gondozott terület, kiváló körülmények várnak bennünket.

 

part_camping_asvanyraro_07

 

Szombaton a szállások elfoglalása után lesétálunk a partra, hajóbeosztás és rövid eligazítás után vízreszállunk és elmerülünk a szépségben, a csöndben, a hajunkat borzoló szellőben, útközben fürdünk, játszunk, napozunk. Alkonyatkor zendítenek rá a gím bikák jelezve országnak-világnak, hogy készen állnak. Harcra, életre, halálra. Vízről, kenuinkból hallgatózunk bele a csendbe. Fejlámpát, zseblámpát hozni kell, mert a sötétedés után kötünk ki.  

Partraszállás után közös vacsora várja a csoportot.

Vasárnap: Közös reggeli után Kisbodakon szállunk vízre és egy rövidebb, de talán az egész Szigetköz legszebb részén evezünk, egy  alagutas, eldugott belső tavas szakaszt fedezünk fel. Kikötés után és életkedvvel, energiával, szépséggel  feltöltődve utazunk haza.

Részvételi díj: 29.000.-Ft/fő (sátorozoknak 27.000.- Ft/fő)

A részvételi díj tartalmazza a két napi túrát esti evezéssel,  a hajók szállítását, túravezetést, szállást hat ágyas, fürdőszobás szobákban vagy sátorban,  szombaton  vacsorát, vasárnap reggelit.
Jelentkezni az alábbi linken  tudsz: https://eventusfoglalas.hu/termek/szigetkoz/

Jelentkezéseddel automatikusan elfogadod RÉSZVÉTELI FELTÉTELEINKET

Eventus Team – Kis András

Mail: kenuklub@kenuklub

Mobil: 06707707153

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.