Hitvallás-féle


Győrben kenuztam gyerekkoromban. Olyan edzők keze alatt, akik számára mi fontosabbak voltunk, mint saját szabadidejük. Nagyon komoly edzésmunkát végeztünk és szép eredményeket értünk el, 
gis felnőtt koromra útravalóul valami mást hoztam magammal.

Aztán megalakult az Eventus Egyesület. Mindenféle vízitúrát szerveztünk bel- és külföldön, sík- és vadvízen.  Túráinkra bárki jelentkezhetett és ez így van ma is, örülünk az új arcoknak. Néhány éve már lehetővé vált tagjaink számára, hogy akár minden nap vízre menjenek. Ez nagy lépés volt, kezdett kialakulni egy felnőtt – családi csapat, akik jól éltek a lehetőséggel.

Valami azonban hiányzott. Hiányzott a közösség. Gyerekként megéltem,  hogy egy közösség tagjaként biztonságban voltam, erős és  jó értékrendet, gyerekromantikát, önbizalmat és természet szeretetet kaptam. Most szeretnék ebből valamit tovább adni. A gyerekkalandot, a tevékenység örömét és becsületét, a dolgok, egymás és az élet tiszteletét.

Mi egy kis egyesület vagyunk, kevés aktivistával, igen sok munkával. Mégis, nagy fába vágtuk a fejszénket és most egy gyerek csapatot szervezünk. Olyan csapatot, akikkel heti rendszerességgel tudunk foglalkozni. Megtanítjuk őket kajakozni, kenuzni, evezős hajóban evezni.  Ezen kívül megtanulnak a természettel és egymással jóban lenni, erejüket jól felmérni  és erőfeszítéseket is tenni, ha kell.

Igen nagy lépés ez nekünk! A kajakokról, kenukról, azok használatáról áttevődik a hangsúly most már a személyekre, a gyerekekre.

Kezdetben heti egy alkalommal találkozunk, később szeretnénk gyakoribbá tenni a foglalkozásokat. Nyolc éves kortól várjuk a gyerekeket. A program ingyenes.

Információ: Kis András Eventus Egyesület

Mobil: 06-70/7707-153

Mail:   kenuklub@gmail.com

Erről van szó:

Gyerekcsapat