Kanyonok titkai Olaszországban

Hegymélyi kalandozások Olaszországban a Dolomitokban 

2020. július 8-9-10-11.

3 nap / 3éj / 4  túra


Dolomitok.
Az alpesi és a mediterrán éghajlat átmenetében érlelődő tájat a Garda tó,  Cortina d’Ampezzo, Merano (Reinhold Messner), Bolzano (az 5000 éves Ötzi ) Trento (Dóm tér),  vagy  Verona révén (is) ismerjük. Most egy újabb titkos csodával ismertetjük meg túrázóinkat.  Már az odaútat is gigantikus szurdokfalak, és okos rendbe állított tágas almaültetvények szegélyezik. A Garda-tó közvetlen közelsége jelzi a táj kiemelt turisztikai jelentőségét. 


Idei túránk időpontja július 8-9-10-11.

Hét  éve fedeztük fel azt a kanyonrendszert, amit még a helyiek közül is csak kevesen ismernek, és többszöri bejárás után kezdtünk túrákat szervezni ide.

Találkozó:

2021.07.08-án  csütörtökön 20.00 órakor a Budapesttől 800-, a Garda tótól mindössze 80 km-re található minden igényt kielégítő szállásunkon, ahol 2-3-4 ágyas erkélyes, fürdőszobás szobák, az árban svédasztalos  reggeli, a hotelben SPA, bár, terasz, és az intenzíven kezelt hegy-völgyi tájat uraló almaültetvényekre nyíló pazar kilátás vár bennünket.  Az esti találkozón ismerkedünk, átbeszéljük a következő napokat, tervezgetünk, izgulunk.

A túra három napos, négy túrából áll, de sok szabadidő marad saját programokra is.

9-én pénteken délelőtt :

Evezés a hegy mélyén. A fő attrakció!   Ilyent eddig csak Új-Zélandi vidókon láttál. Négy egymásba fonódó hegymélyi kanyonban  kék-barna sziklák által övezett, még belátható hasadékokkal kezdünk, melyek egyre szűkülnek, színüket állandóan váltogatják, a becsillanó nap valószínütlen árnyjátékkal borzongat, a végén már előkerül a fejlámpa is, koromsötétben evezünk, egyre erősödően halljuk a ködhegység dalát … de azután ismét fény dereng és lassan kiérünk a napsütésbe. Titkos, alig elférős, hátborzongatóan gyönyörködős, lélegzet visszatartós, hegymélyi expedíciónkon  azon sem csodálkoznál, ha egyszercsak Gollam vagy egy Tünde  alakját látnád feltűnni a sziklák között.  Ha akarod, ha nem, itt suttogóra fogod és titkos felfedezőnek érzed magad, mert olyan helyeken evezel, amilyeneken eddig még soha. 

A sziklák réseiből a ködhegység dala szól, egészen új fogalmaid lesznek az  elragadtatás árnyalatairól. Volt utasunk, aki könnyek között evezte végig a kanyonokat.

1 (136)  P1120162  1 (135)

9-én pénteken délután : Gyalogtúra a hegyben. 

A délelőtt napon megevezett kanyonrendszer testvérét  egy teljesen más aspektusból ismerjük meg, profin kiépített hegymélyi utakon gyalogosan barangoljuk be. A Nemzeti Park által gondozott sétaút teljesen új élménnyel, perspektívával szolgál, amit tegnap alulról láttunk, azt most felülről csodáljuk meg. 

– 10-én szombaton könnyű, de lélegzetelállító Via ferrata

Meglátogatjuk a közeli Via Ferrata Burrone Giovanelli pályát. A pálya könnyű, kb 3-4 órás túra, kezdők is teljesíteni tudják. A látvány viszont ámulatba ejtő.

A hegyről lanovkával jövönk le, ennek díja 3 euró. Akik nem akarnak mászni, azok feljöhetnek a libegővel, de gyalogosan is felvezetjük őket és a tetőn a mászó csoporttal találkozva együtt jövünk le.

– 11-én vasárnap. A hazafelé vezető úton egészen kicsi letérővel elérjük az egész Dolomitok egyik legfurcsább, legérdekesebb természeti képződményét, Segonzano földpiramisait. Az esővíz alakította furcsa tornyok között teszünk egy sétát, innen térünk haza. https://www.visittrentino.info/en/trentino/resorts-towns/segonzano_md_261

 

Találkozó 2021 július 08-án csütörtökön 19.00-20.00óra között az almaültetvényekkel körülvett hotelünkben Mezzolombardo-Trento térségében. A pontos címet a résztvevőkkel közöljük.


Részvételi díj:  90.000.- Ft, mely tartalmazza a hajók kiszállítását,  teljes felszerelést, lapátot, sisakot, mentőmellényt, szervezést, túravezetést, a Nemzeti Park túráját, via ferrata vezetést, szállást három éjszakára reggelivel.

Egyéb költség:

  • Via ferrata ingyenes, de felszerelést itthonról kell hozni, a bérlésben segítünk. A libegő díj (3 euró) és Segonzano belépő (3-5 euró) helyben fizetendő.

Étkezés: A reggeli kivételével a helyi éttermekben, vagy helyben vásárolt, ill. hazai élelem.

Utazás egyénileg vagy telekocsival, ennek megszervezésében segítünk.

Jelentkezni az alábbi JELENTKEZÉSI LAPON tudsz.

Érdeklődni telefonon: 06707707153 vagy emaiben tudsz: kenuklub@gmail.com.

Visszaigazolásunk után kell befizetni a teljes részvételi díjat a megadott számlaszámra.

Információ:  Mobil: 06-70/7707153,  Mail: kenuklub@gmail.com

Jelentkezéseddel automatikusan elfogadod a részvételi feltételeinket

Részvételi feltételek     Klikk!

——–ez a legszebb túránk——