Kanyonok titkai Olaszországban – Adige folyó

 Egzotikus vízitúra az Adige-n és evezés a “Ködhegységben” 

Július 13-15,     Okt. 20-23. 

Az Adige Maraton egy egész éves nemzetközi túraverseny sorozat olaszországi állomása, a sorozat része pl. a Krumlov maraton is. E “maraton versenyek” közös jellemzője, hogy turisztikailag kiemelkedően értékes helyeken (Cesky Krumlov, Dalsland, Ardeche, stb), gyors folyású egzotikus vizeken kitűnően szervezett programok, ahova a versenyzők mellett  a túrázókat, amatőröket megkülönböztetett figyelemmel várják.
A Dolomitokban kanyargó Adige folyó Olaszország talán  legszebb folyóvölgyeket, 
kanyonokat kialakító dél-tiroli folyója. Az alpesi és a mediterrán éghajlat átmenetében érlelődő tájon átfutó folyó Merano (Reinhold Messner), Bolzano (az 5000 éves Ötzi ) Trento (Dóm tér),  és Verona (…) érintésével a tengerben piheni ki tavaszi rohanását, nyári őszi hömpölygését.  Az Adige gyors, széles, kristálytiszta vizű folyó, színe tompa türkiz, partjait gigantikus szurdokfalak, és okos rendbe állított tágas almaültetvények szegélyezik. A Garda-tó közvetlen közelsége jelzi a táj kiemelt turisztikai jelentőségét. 


Idén két túrát tervezünk. Július 13-15 saját túra, okt. 20-23. bekapcsolódunk a helyi szervezésű Adige Maratonba és megevezzük az általunk felfedezett kanyonokat

Mindkét túra két részből áll:

Az egyik a monumentális, az elragadtatástól tüdő szétfeszülős, nagy volumenű. szájnyitvafelejtős,  nemtudomhogysírjakvagynevessek  túra, ahol a túrát végig kísérő boldog vigyorgástól arcizmaink egészen új grimaszokat tanulnak meg, a másik a titkos, alig elférős, hátborzongatóan gyönyörködős, lélegzet visszatartós, “intim expedíció”, ahol azon sem csodálkoznál, ha egyszercsak Gollam, Gimli, vagy egy tünde  alakját látnád feltűnni a sziklák között. Sőt!

GOLLAMGARANCIA! gollam

Aki a hegy mélyén nem találkozik Gollammal  azt a hátunkon hozzuk hazáig.

Ha akarod, ha nem, itt suttogóra fogod és titkos felfedezőnek érzed magad, mert olyan helyeken evezel, amilyeneken eddig még soha.  A két nap alatt az elragadtatás egészen új árnyalatait éled meg.

1.- ADIGE MARATON

Októberben az egyik evezésen tehát részt  veszünk a helyi szervezésű Adige Maratonon http://www.adigemarathon.com/ ( A júliusi túrán ugyanazt a szakaszt evezzük, csak saját szervezésben)

A program jól szervezett, derűs, laza, barátságos. Miközben elvileg verseny, nyoma sincs a görcsölésnek, feszülésnek. A teljes táv, vagy annak kb. két harmada választható.

  • A teljes távot választók rajtja Borghetto di Avio-ban Adigemarathon-kenu maraton-térképvan, a táv 36 km. A cél Pescantina.  A túra második szakasza egy grandiózus kanyonon halad át.
  • A rövidebb távot választók a teljes táv alsó kétharmadát evezik, rajtjuk  Dolcè-ban van, innen indulnak a jókedvű amatőrök, jelmezbe öltözött SUP, kajak polo, raft csapatok, és az egyedileg épített úszó alkalmatosságok.  A táv 20 km, a cél itt is Pescantina.

Mindkét csapatnak kötelezően meg kell egyszer állnia, mert a parton a Krumlovban már megszokott végeérhetetlen ingyenes habzsi-dőzsi várja a jókedvű tömeget. Itt is és a célban is személyzet segíti a kikötést, a hajók kivételét.  Az egész rendezvényre jellemző a nagyon laza, barátságos, játékos életérzés.

Pescantinába érkezve már áll a bál,  a segítők kiveszik és fölviszik a partra hajóinkat, a színpadon megy a műsor, sportszer kiállítók hada között elhaladva átvesszük és elfogyasztjuk a rendezők által biztosított ebédet, megkapjuk a minden nevezőnek kijáró ajándékot, utána már csak lábat lógatunk, jól érezzük magunkat a felszabadult tömegben és nagyon örülünk, hogy itt vagyunk. A sofőröket szervezett  ingyen busz viszi vissza az autókért, lassan összecihelődünk és nagyon nehezen hagyjuk itt ezt a sajátos hangulatú tájat és az itteni nagyon nyugodt, laza, kiegyensúlyozott embereket.

P1120223     _DSC0417      P1120195

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


2. BEHATOLÁS A HEGY MÉLYÉBE …

Bejárásaink során felfedeztünk négy titkos, leírhatatlanul szép kanyont, ezekből a vízállás függvényében hármat evezünk meg. Ez a titkos meglepi. Sisak, fejlámpa kell, mert a hegyben vannak olyan szakaszok, amikor már semmit sem látunk. A többiről beszéljenek a képek:

1 (136)  P1120162  1 (135)

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Időpont: 2018. július 13-15, ill. okt. 20-23.

Érdemes akár egy nappal korábban kiutazni és elmerülni Szlovénia ( Mezica Podzemlje Pece, Skocjan barlang, Bled, Vintgar szurdok, Postojna, stb.), vagy Verona, Padova szépségei között. 

Találkozó 2017. július 13-án, ill. okt 20-án:  Pescantinában, a pontos helyet a jelentkezőkkel időben közöljük.

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


 

Részvételi díj:  40.000.- Ft, mely tartalmazza a polietilén kenuk, rafting hajók kiszállítását, bérletét, lapátot, sisakot, neoprén ruhát, mentőmellényt, túravezetést, nevezési díjat, egy éjszakai szállást Pescantinában egy kultúrált tornateremben ( októberben a Maratonon)

FIGYELEM, A TÚRÁKAT MINIMUM 20 FŐ JELENTKEZÉSE  ESETÉN INDÍTJUK !

Egyéb költségek: Második napi szállás (Júliusban két napi szállás)

Utazás: önállóan, vagy telekocsival

Étkezés: önállóan 

Jelentkezni emailben kell. Visszaigazolásunk után lehet befizetni a teljes részvételi díjat. Számlaszám: 10702404-66478388-51100005 AZ utalás közleményébe fel kell tüntetni a befizető(k) és a túra nevét (Adige).

Információ:  Mobil: 06-70/7707153,  Mail: kenuklub@gmail.com

Részvételi feltételek     Klikk!


 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close