Kanyonok titkai Olaszországban

Hegymélyi kalandozások Olaszországban a Dolomitokban 

2020. július 10-12. 


Dolomitok.
Az alpesi és a mediterrán éghajlat átmenetében érlelődő tájat a Garda tó,  Cortina d’Ampezzo, Merano (Reinhold Messner), Bolzano (az 5000 éves Ötzi ) Trento (Dóm tér),  vagy  Verona révén (is) ismerjük. Most egy újabb titkos csodával ismertetjük meg túrázóinkat.  Már az odaútat is gigantikus szurdokfalak, és okos rendbe állított tágas almaültetvények szegélyezik. A Garda-tó közvetlen közelsége jelzi a táj kiemelt turisztikai jelentőségét. 


Idei túránk időpontja július 10-12.

Hat  éve fedeztük fel azt a kanyonrendszert, amit még a helyiek közül is csak kevesen ismernek, és többszöri bejárás után kezdtünk túrákat szervezni ide.

A túra négy élményből áll.

1.- Szombat délelőtt: Evezés a hegy mélyén.

Ilyent eddig csak Új-Zélandi vidókon láttál. Négy egymásba fonódó hegymélyi kanyonban  kék-barna sziklák által övezett, még belátható hasadékokkal kezdünk, melyek egyre szűkülnek, színüket állandóan váltogatják, a becsillanó nap valószínütlen árnyjátékkal borzongat, a végén már előkerül a fejlámpa is, koromsötétben evezünk, egyre erősödően halljuk a ködhegység dalát … de azután ismét fény dereng és lassan kiérünk a napsütésbe. Titkos, alig elférős, hátborzongatóan gyönyörködős, lélegzet visszatartós, hegymélyi expedíciónkon  azon sem csodálkoznál, ha egyszercsak Gollam, Gimli, vagy egy Tünde  alakját látnád feltűnni a sziklák között.   Ha akarod, ha nem, itt suttogóra fogod és titkos felfedezőnek érzed magad, mert olyan helyeken evezel, amilyeneken eddig még soha. 

A sziklák réseiből a ködhegység dala szól, egészen új fogalmaid lesznek az  elragadtatás árnyalatairól. Volt utasunk, aki könnyek között evezte végig a kanyonokat.

1 (136)  P1120162  1 (135)

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

2.-  Szombat délután: Gyalogtúra a hegyben. 

Ugyanezt a kanyonrendszert egy teljesen más aspektusból csodáljuk meg, ugyanis kiépített hegymélyi utakon gyalogosan barangoljuk be. A Nemzeti Park szakavatott és elhivatott túravezetői csoportos vezetett túrán ismertetik meg az idelátogatókkal a hely geológiai különlegességeit.

3.- Vasárnap Via ferrata

Meglátogatjuk a közeli Via Ferrata Burrone Giovanelli pályát. A pálya könnyű, kb 3-4 órás túra, kezdők is teljesíteni tudják. A látvány viszont lékelzetelállító.

4.- A hegyről lanovkával jövönk le, ennek díja 3 euró. Akik nem akarnak mászni, azok fel is jöhetnek a libegővel és a tetőn egy csodálatos gerinctúrát tehetnek.

Hazaúton még érdemes megállni egy sétára Segonzano piramisainál is.

Időpont: 2018. július 10-12.

Érdemes akár egy-két nappal korábban kiutazni és elmerülni Szlovénia ( Mezica Podzemlje Pece, Skocjan barlang, Bled, Vintgar szurdok, Postojna, stb.), vagy Verona, Padova szépségei között. 

Találkozó 2020 július 10-én délután az almaültetvényekkel körülvett Smarano városában. GPS : 46°20’30.8″N 11°06’31.0″E


Túradíj díj:  35.000.- Ft, mely tartalmazza a hajók kiszállítását,  teljes felszerelést, lapátot, sisakot, mentőmellényt, szervezést, vízi túravezetést, belépőt a Nemzeti Park vezetett túrájára, via ferrata vezetést.

Egyéb költség:

  • Szállás: 85 euró Két éjszakát töltünk egy kitűnő hotelben, 2-3-4 ágyas szobákban reggelivel, ahol néhány euróért remek SPA és kiváló szauna részleg is van.
  • Via ferrata ingyenes, de felszerelést itthonról kell hozni. A libegő díj helyben fizetendő (kb. 3 euró)

Fizetendő összesen:

  • 35.000.- Ft a 11773425-72134702 számlára, számlatulajdonos Kis András ev. és
  • 85 euró a 11775025-36584882 Devizaszámlára
    • IBAN: HU36117734257213470200000000
    • Swift kód: OTPVHUHB

Étkezés: A reggeli kivételével a helyi éttermekben, vagy helyben vásárolt, ill. hazai élelem.

Utazás egyénileg vagy telekocsival, ennek megszervezésében segítünk.

Jelentkezni emailben kell. kenuklub@gmail.com.

Visszaigazolásunk után kell befizetni a teljes részvételi díjat a megadott számlaszámra.

Információ:  Mobil: 06-70/7707153,  Mail: kenuklub@gmail.com

Jelentkezéseddel automatikusan elfogadod a részvételi feltételeinket

Részvételi feltételek     Klikk!