Evezések, kalandozások Hollandiában

Mertünk nagyot álmodni!

Hollandia városaiban, csatornáiban, tulipánültetvényei között barangolunk.

Indulás: 2023. 04.26-án délután

Haza érkezés : május 1-én nap közben

Igénybe vett teljes munkanapok: 2 nap

Négy napot töltünk Hollandia különös világában. Ennyi idő alatt csak belekóstolni lehet a sok érdekességbe, hát mi belekóstolunk, amennyire csak tudunk.

Indulás 2023.04. 26-án délután a Műegyetem elől.

Hazaérkezés 05.01-én nap közben ugyanoda

Utazás 48 fős autóbusszal

Maximális létszám: 35 fő

Szállásunk Berkhout rekreációs parkban lesz, ahol három éjszakát töltünk el hat személyes, 3×2 ágyas mobile-home-okban

Konyha, hűtő, mikró, edények vannak, de hálózsák kell.

Programterv:

04.27: délelőtt érkezünk Amszterdamba, ahol egyből belevetjük magunkat az ezen a napon tartott legnagyobb holland nemzeti ünnep, a Királynő Születésnapja – Koninginnedag – (2014-től a Király Napja: Koningsdag)  narancssárga forgatagába, bolhapiacozunk, elvegyülünk a a mindenféle zenére mindenféle formában bulizós tömegben. A hangulat egészen elképesztő, a csatornák tele vannak bárkákon táncoló fiatalokkal, a házak előtt családi bolhapiacok, mindenki vidám, laza – szabadság van.

Este foglaljuk el szállásunkat Berkhoutban

04-28: délelőtt elmegyünk az alkmaari hagyományőrző Sajtpiacra. A tradicionális népviseletbe öltözött árusok és vevők között valódi üzletek köttetnek, végig nézhetjk az alku, a különböző kézfogások, megegyezés, a sajt szállításának folyamatát, rítusait.

Délután vízre szállunk és vízen meglátogatjuk a Zaanse Schans skanzent, ahol működő szélmalom múzeumokat csodálhatunk meg kívül-belül és egy csodálatos, működő fapapucskészítő műhelyt- és múzeumot is találunk.

04.29: Délelőtt ellátogatunk Keukenhof világhírű tulipán kertjébe. Felejtheteten időket töltünk itt, délután lemegyünk a tengerpartra, vagy aki akar, bérelhet kerékpárt, a bátrabbak fürödhetnek, sétálunk, csodáljuk a dűnéket, talán beülünk egy étterembe.

04.30: Reggel kiköltözünk a szállásunkról, elbuszozunk Lemmer városába, ahol evezve, vízről fedezzük fel a holland építészet ötletes, merész, a természettel való együttélés megértését tükröző alkotásait. Ízelítőül Roberth Jeths videója: https://www.youtube.com/watch?v=ACZvoY3Jaus

Délután már a hazaúton megállunk Giethoornban, Hollandia zöld Velencéjében és ismét evezve hódítjuk meg a csatornákat. Giethoornban alig van járda, hídból viszont van 176 db. A forgalom egyirányú a mosoly arcunkra már szinte odanő…

A négy napos szájnyitvafelejtés után Giethoornból egyenesen haza buszizunk. Május 1-én munkaszüneti napon nap közben érkezünk haza.

 

Részvételi díj: 200 euró + 85000.- Ft

 • 200 eurót kell utalni a 11775025-36584882 devizaszámlára (OTP, számlatulajdonos Kis András
  • Vagy devizaszámláról:
   • IBAN: HU44117750253658488200000000
   • Swift/BIC: OTPVHUHB
 • 85.000.- Ft-ot kell a 11773425-72134702 számlára utalni, (OTP, számlatulajdonos Kis András

Kérem, a közleménybe feltétlenül tüntessétek fel az utazók neveit és hogy Hollandia.

Ha covid korlátozások, vagy hasonló nagyságrendű egyéb, rajtunk kívülálló okok miatt nem tudunk utazni, akkor a szállás díjat nem tudjuk visszafizetni.

A részvételi díj tartalmazza az utazást utóbusszal, szállást három éjszakára két ágyas szobákban, a hajók kiszállítását (Gumotex Baraka száraz kenuk), 3 evezést, túravezetéseket, szervezést, belépőt Keukenhoof tulipán parkjába.

Figyelem, étkezés és a belépők nincsenek bent az árban. Aki Amszterdamban szeretne múzeumba menni, annak érdemes online foglalni, több helyre eleve csak így lehet.

Jelentkezni emailben és a a teljes részvételi díjbefizetésével lehet. Mail: kenuklub@gmail.com

Jelentkezési határidő: A helyek elfogyása.

Tennivalók:

 • Csodálkozni, örülni, vágyakozni
 • Eldönteni
 • Jelentkezni emailben név, telefonszám megadásával: kenuklub@gmail.com
 • Visszaigazolásunk után befizetni a teljes részvételi díjat. A közleménybe: név-nevek, Holland túra
 • Elégedetten hátradőlni

One comment

 • rekagorgenyi

  Szia Andràs,

  Igeen,én nagyon jelentkezem az útra. Felhasznàlnàm a karàcsonyi kuponom és utalom a fennmaradót.

  Köszönöm szépen!

  Görgényi Réka

  2018. jan. 21. 10:23 ezt írta (“EVENTUS VIZITÚRA” ):

  > Eventus.vizitura posted: “Egzotikus túráink sorában újabb ínyencségre > ragadtatjuk magunkat. Hollandia városaiban, > csatornáiban, tulipánültetvényei között barangolunk. Időpont: 2018. 04.27 – > 05.01. Négy éjszakát töltünk egy tengerparthoz közeli kempingben, inne” >