Ipoly, a mesefolyó . Igazi vízitúra egy “igazi” vízen 2022.05.07-08.


Ipoly, így szeretünk!!!

Május 7-8-re hirdetjük idei Ipoly vízitúránkat, erre a szépséges mesefolyóra.

Az Ipoly egy igazi, érzéseket, igazi élményeket adó nagyon gazdag folyó, itt még a parti horgászok is barátságosak, a környező települések szeretik folyójukat, védik, büszkék rá, és szerencsére kívül esik a vízitúra szervezők érdeklődésének fősodrán. Ilyen értelemben a túra egy “retro (igazi) vízitúra”.

A túra két napos, egy éjszakás, két evezéses.
Útvonal: Tésa – Ipolytölgyes – Szob.

Az útvonal várhatóan elakadásmentes, szigetekkel, fürdőhelyekkel, sok jó kikötőhellyel tarkított szép vízen vezet. Az Ipoly mente egészen sajátos hangulatú terület, az emberek segítőkészek, a víz tiszta, a partról bivalyok bámulnak ránk, a vadregény pedig nem csak szóvirág. A víz több helyen felgyorsul, izgalmassá válik, másutt egészen lelassul, sütkérezős-napozóssá, fürdőzőssé válik.

Találkozó a szállások elfoglalása után 2022.05.07-én 10.00 órakor (úriember nem késik) Ipolytölgyesen a Mono- Ipolyfabric Kft. telephelye előtti letérőn balra lehajtva a parton. GPS : 47°55’46.8″N 18°46’35.9″E

Szobról óránként indul autóbusz, a buszról az Ipolytölgyes – Ipolygyöngye Tsz-nél kell leszállni és kicsit visszasétálni.

Találkozás után túrafelszerelésünkkel felautózunk Tésára a beszálló helyhez.

Vízreszállás után azonnal a vadonban találjuk magunkat, jégmadarak kíséretében fedezzük fel ezt a gyönyörű folyót. Lesz alkalom kikötni, fürödni, a táj igazán vadregényes, olykor izgalmas.

A táv kb. 14 km, kényelmes evezéssel, pihenőkkel kb. 4-5 óra evezés.

Kikötés után csomagjaink már a szálláson várnak bennünket. A sofőröket visszavisszük az autókért, elfoglaljuk szállásunkat.

A szállások elfoglalása után

  • Férfiakkal egy focimeccsel, célbalövéssel, hölgyekkel röplabdával, tollaslabdával, mindenféle játékkal töltjük az időt.
  • A vacsora a szokásos Eventus grill party, tárcsán sülnek a finom húsok, zöldségek, korlátlan ásványvíz áll rendelkezésetekre és ráadásul helyben általunk (G.G) sütött friss süteményt is kínálunk.
  • Este pedig – ahogy az egy igazi vízitúrán illik, körbeüljük a tábortüzet, játszunk, beszélgetünk, poharazgatunk. Hozhatsz gitárt, szájharmonikát, butykost, ne hagyd otthon a kedvenc bicskádat, kalapodat. Hozhatod a pecádat is.

Vasárnap 9-kor előre visszük az autókat Szobra, a sofőröket visszahozzuk, vízreszállunk és a tegnapinál talán még egy kicsit izgalmasabb szakaszon ereszkedünk le Szobig. A folyó bal oldalán szinte bárhol kiköthetünk, nagyon hangulatos szigeteket, pihenő-fürdő helyeket találunk.

Táv az előző napihoz hasonló, kényelmes evezéssel 16 óra körül Szobon vagyunk.

Szállás: Ipolytölgyesen kényelmes turistaházban és közeli apartmanokban, vagy sátorban.

Részvételi díj: a teljes túrára 29.000.- Ft, mely tartalmazza a Rotomod Riviera kenukat, teljes felszerelést, két nap evezést, túravezetést, szállást egy éjszakára szobában, grill vacsorát, autótranszfereket.

Egyéb költség: Utazás, étkezés szombat vacsoráig és vasárnap. Kérjük, hozzatok annyi hideg kaját, hogy ne kelljen boltba járásokkal húzni az időt.

Tányért, evőeszközt, poharat ne hagyd otthon!
Érdeklődni emailben és telefonon tudsz.
Mail: kenuklub@gmail.com, Mobil: 06707707153

Jelentkezéseddel automatikusan elfogadod Részvételi feltételeinket

Jelentkezni és befizetni Itt tudsz