Ipoly, a mesefolyó . “Retro (igazi) vízitúra”

Reménykedünk, tervezünk – Indulunk.
Május 8-9-re hirdetjük első idei vízitúránkat, nem is akárhova, a szépséges, Ipoly mesefolyóra.

Ez a túra “Retro (igazi) vízitúra” sorozatunk része.

A túra két napos, de jöhettek egy napra is, akár szombatra, akár vasárnapra.
Útvonal: Tésa – Ipolytölgyes – Szob.

Az útvonal várhatóan elakadásmentes, szigetekkel, fürdőhelyekkel, sok jó kikötőhellyel tarkított szép vízen vezet. Az Ipoly mente egészen sajátos hangulatú terület, az emberek segítőkészek, a víz tiszta, a vadregény pedig nem csak szóvirág. A víz több helyen felgyorsul, izgalmassá válik, másutt egészen lelassul, sütkérezős-napozóssá, fürdőzőssé válik.

Találkozó: 2021.05.08-án 10.00 órakor (úriember nem késik) Ipolytölgyesen a Mono- Ipolyfabric Kft. telephelye előtti letérőn balra lehajtva a parton. GPS : 47°55’46.8″N 18°46’35.9″E

Szobról óránként indul autóbusz, a buszról az Ipolytölgyes – Ipolygyöngye Tsz-nél kell leszállni és kicsit visszasétálni.

Találkozás után csomagjainkat elhelyezzük a szálláson és túrafelszereléssel felautózunk Tésára a beszálló helyhez.

Vízreszállás után azonnal a vadonban találjuk magunkat, jégmadarak kíséretében fedezzük fel ezt a gyönyörű folyót. Lesz alkalom kikötni, fürödni, a táj igazán vadregényes, olykor izgalmas.

A táv kb. 14 km, kényelmes evezéssel, pihenőkkel kb. 4-5 óra evezés.

Kikötés után csomagjaink már a szálláson várnak bennünket. A sofőröket visszavisszük az autókért, elfoglaljuk szállásunkat.

Az Ipoly mente retro érzéseket szül, ez a vízitúránk “Retrovízitúráink” között szerepel, ezért – és mivel a szálláshely ágyas befogadóképessége véges, a bátrabbak sátorban alszanak. 2×2, 1×5, 1×4 ágyas szoba van, kicsit pótágyazhatóak. A közös teremben lehet még matracon aludni ill. a kertben jó körülmények között sátorozni.

A szállások elfoglalása után

  • Férfiakkal egy focimeccsel, hölgyekkel röplabdával, tollaslabdával, mindenféle játékkal töltjük az időt.
  • A vacsora a szokásos Eventus grill party, tárcsán sülnek a finom húsok, zöldségek, korlátlan ásványvíz, kávé áll rendelkezésetekre.
  • Este pedig – ahogy az egy igazi vízitúrán illik, körbeüljük a tábortüzet, játszunk, beszélgetünk, poharazgatunk. Hozhatsz gitárt, szájharmonikát, kutyát, butykost, ne hagyd otthon a kedvenc bicskádat, kalapodat, indiános-cowboyos cuccaidat. Hozhatod a pecádat is

Vasárnap 9-kor előre visszük az autókat Szobra, a sofőröket visszahozzuk, vagy busszal visszajövünk, vízreszállunk és a tegnapinál talán még egy kicsit izgalmasabb szakaszon ereszkedünk le Szobig. A folyó bal oldalán szinte bárhol kiköthetünk, nagyon hangulatos szigeteket, pihenő-fürdő helyeket találunk.

Táv az előző napihoz hasonló, kényelmes evezéssel 16 óra körül Szobon vagyunk.

Szállás: Ipolytölgyesen kényelmes turistaházban hatalmas társalgóval, nagy kerttel, kiskonyhával, zuhannyal. A szálláson két db 2 ágyas, egy db. 5 ágyas, egy db. 4 ágyas szoba van. Akinek nem jut, a társalgóban alhat, vagy sátorban.

Részvételi díj: a teljes túrára 26.000.- Ft, mely tartalmazza a Rotomod Riviera kenukat, teljes felszerelést, két nap evezést, túravezetést, szállást egy éjszakára szobában, grill vacsorát, autótranszfereket. Sátorozva 24.000.- Ft

Egyéb költség: Utazás, étkezés szombat vacsoráig és vasárnap. Kérjük, hozzatok annyi hideg kaját, hogy ne kelljen boltba járásokkal húzni az időt.

Napi részvételi díj csak evezéssel transzferrel, vezetéssel 10.000.- Ft

Tányért, evőeszközt, poharat ne hagyd otthon!


Érdeklődni emailben és telefonon, jelentkezni emailben tudsz.
Mail: kenuklub@gmail.com, Mobil: 06707707153

Jelentkezéseddel automatikusan elfogadod Részvételi feltételeinket