Ártérre sóvárgó vízitúra Gemencen

Időpont: 2020. 05.30-31.

Ártérleső vízitúra, hódok, kócsagok, szarvasok, vaddisznók,  ártéri evezés, bográcsolás, tűznézés…

A Gemenci erdő kis hazánk legnagyobb ártéri erdeje, európai viszonylatban is egyedülálló. Az állatvilág nagyon gazdag, csendes evezéssel és kis szerencsével láthatunk nagy- és kiskócsagot, szürke-, és törpegémet, kárókatonát, kányát, szárcsákat, tőkés récét, olykor fekete gólyát. Nem ritka a bozótosból ránk bámuló őzek, vagy a nyiladékokon átvágó vaddisznók és fürdőző szarvasok látványa.

Ártérleső vízitúrára indulunk a Gemenci ártérbe. Az időpontot úgy terveztük, hogy a leginkább valószínű nagyvizes időben menjünk.

Program:
Találkozó: szombaton de. 10.00 órakor Érsekcsanádon a Rév Csárdánál  http://revcsarda.hu/kapcsolat 

Az autókat itt hagyjuk, vízreszállunk és bevetjük magunkat a Rezéti Duna szépségei közé. Ha a vízállás engedi, olyan csoda várható, ami csak keveseknek adatik meg. Suttogóra fogva  ámulattal, csobbanás nélkül evezünk először a Rezéti ágban, majd az ártéri erdőben ott, ahol  csak a szerencsés vízitúrázó jár és persze a vaddisznók, őzek, szarvasok, mindenféle madarak. Elevezünk egy gémtelep mellett, majd hamarosan egy titkos belső tó közepén találjuk magunkat, majd egy még titkosabb, keskeny ágon evezünk közvetlenül a gemenci tanösvények mentén.  Miután visszatértünk a Rezéti ágra, megpihenünk egy érintetlen eredeti dunai halásztanyán, majd kiérünk a Nagy-Dunára, ahol lecsorgunk a kiszálló helyig. Délutánra érünk Baja-Dunafürdőre, ahol egy nagyon hangulatos parti étterem kerthelységében már vár a bográcsvacsora. A vacsi után a sofőröket visszavisszük Érsekcsanádra az autókért, majd elfoglaljuk szállásunkat Baján a kempingben. Cím:  NAPSUGÁR IFJÚSÁGI SZÁLLÓ ÉS KEMPING H-6500, Baja, Petőfi-sziget 5.  (Turistaszálló kategória, folyosón közös zuhannyal.

Vasárnap  

Közös hatalmas-tartalmas reggeli után a tegnapi kiszállóhelyen, Baja-Dunafürdőn szállunk vízre és ha a vízállás engedi,megevezzük a Vén-Dunát és a  Cserta-Duna holtágát. Itt készült a fenti video is. Ha a Csertába nem tudunk bemenni, akkor a Koppány-szigetet kerüljük meg.

20170909_134613    20170909_152145

20170909_152124    20170909_134713


Gemenc11

Nagyon magas vízállásnál esély lesz arra is, hogy vasárnap  behatolujnk a szinte észrevehetetlenül megbújó Móric-Duna ágba. A víz kezdetben egészen keskeny, bújós-bújkálós, sok az izgalmas bedőlt fa. A vízállás függvényében olykor felfedező jellegű a túra. Ezen az ágon jóval kevesebb a vízitúrázó, ezért a növény- és madárvilág is érintetlenebb.  

Alternatív programként kínálkozik az ország legvastagabb fályának a Pörbölyi Titánnak meglátogatása. Nem mindennapi látvány


Részvételi díj:  16.000.- Ft, mely tartalmazza a szállás díjat, csoda-bogrács-vacsorát, kifogyhatatlan reggelit, szendvicsebédet, teljes felszerelést, (négyes, ötös, hatos kenuk, lapátok, mentőmellények, kikötőkötél, szivacs, hajónként egy hordó), hajószállításokat Budapestről és helyben  sofőrtranszfert Érsekcsanádra, 2 -4 fő  túravezetőt, evezéstechnikai, balesetvédelmi oktatást, két napi evezést, túravezetést.

 • Utazás egyénileg, vagy telekocsis rendszerben

(Kézfertőtlenítőt, fertőtlenítős permetezőt viszünk, ha tudtok ti is hozzatok és maszkot is. A hajókat nem üljük tele, csak ha azokban azonos családbeliek ülnek.
Kérjük, hogy csak akkor gyere, ha nem vagy lázas, beteg, nem köhögsz, nem találkoztál Covid fertőzöttel.)
Az Operatív Törzs vízitúrák szervezésével kapcsolatos állásfoglalása itt olvasható:
https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvizitura.szovetseg%2Fposts%2F1412550912250970&width=500

Gyertek velünk, Gemenc csodaszép…csodaszép!

Jelentkezési határidő: a helyek elfogyása. A helyeket a befizetések ütemében töltjük be.

Érdeklődni telefonon és emailben, jelentkezni kizárólag emailben,       befizetni személyesen vagy utalással lehet.  

Telefonszám:+3670/7707153  

Mail: kenuklub@gmail.com

Teendőid:

 • Végig olvasni, végig gondolni, eldönteni.
 • Elolvasni a részvételi feltételeket.
 • Fentiek igenlése esetén emailben jelentkezni valamennyi résztvevő nevével és telefonszámmal. Mail:  kenuklub@gmail.com
 • Visszaigazolásunk után
  • befizetni a teljes részvételi díjat az alábbi számlára:        11773425-72134702 számlatulajdonos Kis András (e.v.)
   Közleménybe: NEVEK, Gemenc. Legyen azonosítható a jelentkező és az utalást indító!!!
  • A számunkra fenntartott keretből lefoglalni a kempingben konkrét szobádat a visszaigazolásunkban általunk megadott telefonszámon. 
 • Hátradőlni, mosolyogni. Ilyen egyszerű.

2 hozzászólás

 • Fenyvesi Ildikó

  Sziasztok, soha sem eveztem még kenuban. Nagyon szeretnék veletek menni, ha ez nem akadály.
  A másik kérdésem a korosztály lenne. Közélkorúak is túráznak veletek?
  Köszönöm 😊! Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.