Csehország Moldva folyó-Krumlov Maraton


Ha október, akkor CESKY KRUMLOV, Krumlov maraton.
– Evezés a Moldva folyón,
– Ereszkedés 9 csúszdán törhetetlen polietilen kenukkal,
– Isteni sajtok, grillak, sörök, gasztronómiai és kulturális kalandok
– Egy csodaváros bebarangolása.
– Cesky Krumlov – Unesco Világörökség város

 Október 7-8-9.

Először egy VIDEÓ arról, hogy is néz ez ki a valóságban.
129

32 km evezés a gyors folyású Moldván, és ereszkedés 9 zúgón. Három napos út Csehországba, városnézés a mesés Cesky Krumlovban, ismerkedés egy UNESCO Világörökség tradicionális cseh kisváros gasztronómiai és műemléki csodáival.

A Krumlov Marathon egy amatőrök számára is nyitott nemzetközi kajak-, kenu-, túrakajak-, túrakenu-, és rafting versenysorozat egyik állomása a Moldva folyón. Egy héttel az Adige Maraton előtt rendezik, ahol többször szintén részt vettünk. A nagyszámú turista résztvevő örömevezéssel teljesíti a távot, ami kajakoknak, kenuknak Vyssi Brod-tól Krumlovig 32 km.  A folyó gyors, a táv nem okoz különösebb megterhelést. A Krumlov Maraton hangulata egészen sajátos, a Moldva gyönyörű, szintkülönbségeit hatalmas vízi csúszdákon leereszkedve evezzük át, a szervezés, az ellátás tökéletes.

Október 7. péntek :

Egyéni vagy telekocsis utazás a Krumlovban található szállásra. Kettő, három, négy, hat ágyas egyszerű, viszont a város szívében elhelyezkedő szobákban töltünk két éjszakát.

Útközben érdemes megállni Dél-Csehországban, České Budejovice-ben, ahol állítólag Közép-Európa legszebb főtere található, belvárosa műemléki védelem alatt áll. (Nevezetességei: Fekete-torony, barokk szökőkút, 11 híd, lábas házak, nem utolsó sorban a Budweiser (Budvar) sör otthona, a híres-nevezetes sörgyár, valamint, talán ezzel összefüggésben, hogy markáns állomása az egy hetes Moldva vízitúráknak).

Október 8. szombat.


– Reggel elautózunk a közeli Vyssi Brodba, a rajthelyre. 11-kor elrajtolunk, és végig evezzük  törhetetlen, spriccdeckkel felszerelt polietilén kenukkal a 32, hat személyes rafting hajóval a 26 km-t. Lehet választani, ki melyiket szeretné. A táv, a táj, zúgók izgalmai és a cseh vízi mentők profizmusa garantálja, hogy  fantasztikus napunk lesz.
Az egyes csúszdáknál lelkes és népes szurkoló közönség vár bennünket, mindenhol képzett vízimentők szedik ki pillanatok alatt az esetleg boruló, vagy elsüllyedő egységeket.
Az evezés során egyszer kötelezően ki kell kötni, csak hogy a hegyekben álló gyümölcs, csoki halmokból levesekből, italokból korlátlanul fogyasztva gyűjtsünk erőt a folytatáshoz.

A folyó gyors, a hangulat olyan, hogy észre sem veszed a km-eket. A legizgalmasabb zúgók a táv elején és végén vannak, ez a félidős pihenő épp jókor jön.
Az evezés végén Krumlovban ugyanilyen habzsi-dőzsi vár mindenkit.
Akik rövidebb távot szeretnének, vagy biztonságosabb hajót, azoknak rafting hajóval is teljesíthető a táv, ők Rozmberk-ből indulnak.
Kikötés után a sofőröket visszavisszük a rajthelyre az ott hagyott autókért, ezután miénk a délután és az este, jól megérdemelt fakultatív elérzékenyülés várható valamely tradicionális kulturális közérzetjavító egységben.:-), azaz várnak Krumlov éttermei, kocsmái, kulturális csodái. A mi kedvencünk a Svejk…

Október 9.  vasárnap

Reggel valamennyien bevetjük magunkat a világörökség részét képező varázslatos Cesky Krumlovba.  Egész napos szabad sör-, vár-, és kastélytúra vár egy mesebirodalom kincsei között. Az Óváros, mely a Vltava (Moldva) folyó kettős kanyarulatában helyezkedik el számtalan csodájával az Unesco Világörökség része. Krumlov vára egyben Csehország második legnagyobb vára, hídja alatt medvék tanyáznak, és ott van az ősz ezer színe, és illata, de megnézhetjük Ruzomberk várát, vagy Vyssi Brod szépségeit. A vár tövében medvék tanyáznak, a sikátorok alatt teljes katakomba rendszer húzódik, minden kapu alól mese és csalogató fafüst illata árad, – fantasztikus napunk lesz.
Délután indulunk haza egyénileg.

A környék lehetőségeiről pl. ITT , Krumlovról bővebben ITT olvashatsz.

A részvételi díj: 130 euro,
mely tartalmazza a hajószállításokat, sofőrtranszfert, a Maraton nevezési díját, evezést, vezetést, törhetetlen, elsüllyeszthetetlen polietilén kenukat, rafting hajót,lapátot, mentőmellényt, sisakot, neoprén ruhát, és a szállást két éjszakára.

Jelentkezni az alábbi ŰRLAPON tudsz

Érdeklődni telefonon is tudsz: +36707707153
Egyéb költségek:
– Parkolás, Utazás – Étkezés 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.