Csehország Moldva folyó-Krumlov Maraton

Krumlov Maraton – hogy idő is maradjon!  

 Október 11-14.

Először egy VIDEÓ arról, hogy is néz ez ki a valóságban.129

32 km evezés a Moldván, és ereszkedés 9 zúgón. Három napos út Csehországba, városnézés a mesés Cesky Krumlovban, ismerkedés egy tradicionális cseh kisváros gasztronómiai és műemléki csodáival.

A Krumlov Marathon egy amatőrök számára is nyitott nemzetközi kajak-, kenu-, túrakajak-, túrakenu-, és rafting versenysorozat egyik állomása a Moldva folyón. Egy héttel az Adige Maraton előtt rendezik, ahol szintén részt vettünk. A nagyszámú turista résztvevő örömevezéssel teljesíti a távot, ami kajakoknak, kenuknak Vyssi Brod-tól Krumlovig 32 km.  A folyó gyors, a táv nem okoz különösebb megterhelést. A Krumlov Maraton hangulata egészen sajátos, a Moldva szintkülönbségeit hatalmas vízi csúszdákon leereszkedve evezzük át, a szervezés, az ellátás tökéletes.

Október 11. csütörtök :

Egyéni vagy telekocsis utazással közvetlenül a Lipnói tó partján, festői környezetben fekvő  szállásunra érkezünk. Két ágyas szobák, szobánkénti fürdőszoba, patyolat tisztaság, felszerelt konyha, nappali, cirko fűtés vár bennünket három éjszakára.  A Krumovban található, gyakran  zsúfolt, vagy kicsit nomád szállások helyett most a kényelmet választottuk.

Útközben érdemes megállni Dél-Csehországban, České Budejovice-ben, ahol állítólag Közép-Európa legszebb főtere található, belvárosa műemléki védelem alatt áll. (Nevezetességei: Fekete-torony, barokk szökőkút, 11 híd, lábas házak, nem utolsó sorban a Budweiser (Budvar) sör otthona, a híres-nevezetes sörgyár, valamint, talán ezzel összefüggésben, hogy markáns állomása az egy hetes Moldva vízitúráknak).

Október 12. péntek.

Reggel beautózunk világörökség részét képező varázslatos Cesky Krumlovba.  Egész napos szabad sör-, vár-, és kastélytúra vár egy mesebirodalom kincsei között. Az Óváros, mely a Vltava (Moldva) folyó kettős kanyarulatában helyezkedik el számtalan csodájával az Unesco Világörökség része. A vár tövében medvék tanyáznak, a sikátorok alatt teljes katakomba rendszer húzódik, minden kapu alól mese árad, – fantasztikus napunk lesz – kapkodás nélkül. Krumlovról bővebbenITT

Cesky-Krumlov2ok10

 utazas_cesky-krumlov-csehorszag-korutazas-csehorszagiutazas-hu_1240501099

Akik ezt nem, vagy csak csak részben szeretnék, azok maradhatnak a tó partján és kiélvezhetik az ősz ezer színét, illatát. Kirándulhatnak, biciklizhetnek, pihenhetnek. Megnézhetik Ruzomberk vagy Vyssi Brod szépségeit. A környék lehetőségeiről pl. ITT

Október 13.  szombat – a nagy nap… 

– Elautózunk a közeli Vyssi Brodba, a rajthelyre. 11-kor elrajtolunk, és végig nyomjuk  törhetetlen polietilén kenukkal a 32 km-t.  A táv, a táj, zúgók és a cseh vízi mentők profizmusa garantálja, hogy  fantasztikus napunk lesz. A folyó gyors, a hangulat olyan, hogy észre sem veszed a km-eket. Az evezés után a sofőröket visszavisszük a rajthelyre az ott hagyott autókért, a többiek szárazba öltöznek és folytathatják az előző napi kultúrfoglalkozásokat. 
iuh
DSCF6108_213323
0159

 

 

 

0211

P1020855  DSCF6104_213240  0042
A 32 km alatt egyszer kötelező kikötni csak azért, hogy a hegyekbe halmozott csoki, nápolyi, mindenféle gyümölcs, levesek, meleg italok királyi bőségéből ki-ki kedvére lakmározhasson. Ugyanilyen kifogyhatatlan ellátás vár mindenkit a befutónál, is bármilyen későn ér be.

Este jól megérdemelt fakultatív elérzékenyülés várható valamely tradicionális kulturális közérzetjavító egységben.:-)  
14. vasárnap :
Lazulás, ráadások, ami még kimaradt, útóérzések, bármi.
Fakultatív ízlelgetése e csodálatos környéknek.
Önálló hazautazás

A részvételi díj: 45.000.- Ft
mely tartalmazza a Maraton nevezési díját, evezést, vezetést, törhetetlen, elsüllyeszthetetlen polietilén kenukat, lapátot, mentőmellényt, sisakot, neoprén ruhát, hajószállításokatt, sofőr transzfert, túravezetést, szállást három éjszakára.
Egyéb költségek:
– Utazás (nézd meg ITT ) egyénileg / telekocsival
– Étkezés – főzhetsz, éttermezhetsz, vagy is-is

0159 302135_1585106924300_1734597580_854327_2052769199_n 310

A verseny térképe: ITT

És egy VIDEÓ arról, hogy is néz ez ki a valóságban.

Érdeklődni telefonon (06707707153), Jelentkezni emailben, tudsz.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ Szept.10.

Részvételi feltételek.

Információ:

Mail: kenuklub@gmail.com,  Mobil: 06-70/77-07-153  András

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.