Csehország Moldva folyó-Krumlov Maraton


Ha október 9-11, akkor CESKY KRUMLOV, Krumlov maraton.
Evezés a Moldva folyón,
Ereszkedés 9 csúszdán törhetetlen polietilen kenukkal,
Isteni sajtok, sörök, gasztronómiai és kulturális kalandok
Egy csodaváros bebarangolása.
Cesky Krumlov – Unesco Világörökség város

 Október 9-11.

Először egy VIDEÓ arról, hogy is néz ez ki a valóságban.
129

32 km evezés a gyors folyású Moldván, és ereszkedés 9 zúgón. Három napos út Csehországba, városnézés a mesés Cesky Krumlovban, ismerkedés egy UNESCO Világörökség tradicionális cseh kisváros gasztronómiai és műemléki csodáival.

A Krumlov Marathon egy amatőrök számára is nyitott nemzetközi kajak-, kenu-, túrakajak-, túrakenu-, és rafting versenysorozat egyik állomása a Moldva folyón. Egy héttel az Adige Maraton előtt rendezik, ahol többször szintén részt vettünk. A nagyszámú turista résztvevő örömevezéssel teljesíti a távot, ami kajakoknak, kenuknak Vyssi Brod-tól Krumlovig 32 km.  A folyó gyors, a táv nem okoz különösebb megterhelést. A Krumlov Maraton hangulata egészen sajátos, a Moldva gyönyörű, szintkülönbségeit hatalmas vízi csúszdákon leereszkedve evezzük át, a szervezés, az ellátás tökéletes.

Október 9. péntek :

Egyéni vagy telekocsis utazás a Krumlovban található szállásra. Egy, kettő és három, négy ágyas szobákban töltünk két éjszakát. Kis főzőkonyha segíti étkezéseinket, már ha valaki nem akarja kipróbálni a messze földön híres Cseh gasztronómia remekeit.

Útközben érdemes megállni Dél-Csehországban, České Budejovice-ben, ahol állítólag Közép-Európa legszebb főtere található, belvárosa műemléki védelem alatt áll. (Nevezetességei: Fekete-torony, barokk szökőkút, 11 híd, lábas házak, nem utolsó sorban a Budweiser (Budvar) sör otthona, a híres-nevezetes sörgyár, valamint, talán ezzel összefüggésben, hogy markáns állomása az egy hetes Moldva vízitúráknak).

Október 10. szombat.


– Reggel elautózunk a közeli Vyssi Brodba, a rajthelyre. 11-kor elrajtolunk, és végig nyomjuk  törhetetlen, spriccdeckkel felszerelt polietilén kenukkal a 32 km-t. A táv, a táj, zúgók és a cseh vízi mentők profizmusa garantálja, hogy  fantasztikus napunk lesz.
Az egyes csúszdáknál lelkes és népes szurkoló közönség vár bennünket, mindenhol képzett vízimentők szedik ki pillanatok alatt az esetleg boruló, vagy elsüllyedő egységeket.
Az evezés során egyszer kötelezően ki kell kötni, csak hogy a hegyekben álló gyümölcs, csoki halmokból levesekből, italokból korlátlanul fogyasztva gyűjtsünk erőt a folytatáshoz.

A folyó gyors, a hangulat olyan, hogy észre sem veszed a km-eket. A legizgalmasabb zúgók a táv elején és végén vannak, ez a félidős pihenő épp jókor jön.
Az evezés utáni kikötéskor ugyanilyen habzsi-dőzsi vár mindenkit.
Akik rövidebb távot szeretnének, vagy biztonságosabb hajót, azoknak rafting hajóval is teljesíthető a táv, ők Rozmberk-ből indulnak.
Kikötés után a sofőröket visszavisszük a rajthelyre az ott hagyott autókért, miénk a délután és az este, jól megérdemelt fakultatív elérzékenyülés várható valamely tradicionális kulturális közérzetjavító egységben.:-), azaz várnak Krumlov éttermei, kocsmái, kulturális csodái.
Cesky-Krumlov2ok10

 


Akik evezések nélkül tartanának velünk, ők egész nap elmerülhetnek Krumlov titkaiban. A város alatt katakomba rendszer húzódik, a vár Csehország második legnagyobb vára, hídja alatt medvék tanyáznak, kiélvezhetik az ősz ezer színét, és illatát, megnézhetik Ruzomberk vagy Vyssi Brod szépségeit. A környék lehetőségeiről pl. ITT


Október 11.  vasárnap

Reggel valamennyien bevetjük magunkat a világörökség részét képező varázslatos Cesky Krumlovba.  Egész napos szabad sör-, vár-, és kastélytúra vár egy mesebirodalom kincsei között. Az Óváros, mely a Vltava (Moldva) folyó kettős kanyarulatában helyezkedik el számtalan csodájával az Unesco Világörökség része. A vár tövében medvék tanyáznak, a sikátorok alatt teljes katakomba rendszer húzódik, minden kapu alól mese árad, – fantasztikus napunk lesz. Délután indulunk haza. Krumlovról bővebbenITT
DSCF6108_2133230159


 
0211
DSCF6104_213240
 
0042
A részvételi díj. 39.000.- Ft
mely tartalmazza a hajószállításokat, sofőrtranszfert, a Maraton nevezési díját, evezést, vezetést, törhetetlen, elsüllyeszthetetlen polietilén kenukat, lapátot, mentőmellényt, sisakot, neoprén ruhát, és a szállást két éjszakára.
Egyéb költségek:
– Utazás (nézd meg ITT ) egyénileg / telekocsival
– Étkezés – főzhetsz, éttermezhetsz, vagy is-is
0159
302135_1585106924300_1734597580_854327_2052769199_n
310

A verseny térképe: ITT

Érdeklődni telefonon (06707707153),  Jelentkezni emailben, tudsz.

kenuklub@gmail.com

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ Szept.20,

ill. a helyek elfogyása


A részvételi díjat a jelentkezéssel egyidőben el kell utalni ide: 11773425-72134702 számlára, számlatulajdonos Kis András (e.v.) Közleménybe kérlek tüntesd fel a neved és hogy “Krumlov”. Jelentkezéseddel automatikusan elfogadod a részvételi feltételeket.

Részvételi feltételek.

Mail: kenuklub@gmail.com,   Mobil: 06-70/77-07-153  Kis András

 

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.