Ipoly, a mesefolyó . Igazi vízitúra egy “igazi” vízen 2024.05.11-12.


Ipoly, így szeretünk!!!

Május 11-12-re hirdetjük idei vízitúránkat, erre a szépséges mesefolyóra.

Az Ipoly egy igazi, érzéseket, igazi élményeket adó nagyon gazdag folyó, itt még a parti horgászok is barátságosak, a környező települések szeretik folyójukat, védik, büszkék rá, és szerencsére kívül esik a vízitúra szervezők érdeklődésének fősodrán. Ilyen értelemben a túra egy “retro (igazi) vízitúra”.

A túra két napos, egy éjszakás, két evezéses.
Útvonal: Tésa – Ipolytölgyes – Szob.

Az útvonal szigetekkel, fürdőhelyekkel, néha torlaszokkal, “zúgókkal”, sok jó kikötőhellyel tarkított szép vízen vezet. Az Ipoly mente egészen sajátos hangulatú terület, az emberek segítőkészek, a víz tiszta, a partról bivalyok bámulnak ránk, a vadregény pedig nem csak szóvirág. A víz több helyen felgyorsul, izgalmassá válik, másutt egészen lelassul, sütkérezős-napozós, fürdésre csábít.

Találkozó a szállások elfoglalása után 2024.11-én 10.00 órakor (úriember nem késik) Ipolytölgyesen a Mono- Ipolyfabric Kft. telephelye előtti letérőn balra lehajtva a parkolóban. GPS : 47°55’46.8″N 18°46’35.9″E

Szobról óránként indul autóbusz, a buszról az Ipolytölgyes – Ipolygyöngye Tsz-nél kell leszállni és kicsit visszasétálni.

Találkozás után túrafelszerelésünkkel felautózunk Tésára a beszálló helyhez.

Vízreszállás után azonnal a vadonban találjuk magunkat, jégmadarak kíséretében fedezzük fel ezt a gyönyörű folyót. Lesz alkalom kikötni, fürödni, a táj igazán vadregényes, olykor izgalmas.

A táv kb. 14 km, kényelmes evezéssel, pihenőkkel kb. 4-5 óra evezés.

Kikötés után a sofőröket visszavisszük az autókért, majd elfoglaljuk szállásunkat.

A szállások elfoglalása után

  • Férfiakkal egy focimeccsel, célbalövéssel, hölgyekkel röplabdával, tollaslabdával, mindenféle játékkal töltjük az időt.
  • A vacsora a szokásos Eventus grill party, tárcsán sülnek a finom pácolt húsok, amikhez zöldségek, savanyúság, ásványvíz áll rendelkezésetekre
  • Este pedig – ahogy az egy igazi vízitúrán illik, körbeüljük a tábortüzet, játszunk, beszélgetünk, poharazgatunk. Hozhatsz gitárt, szájharmonikát, butykost, ne hagyd otthon a kedvenc bicskádat, kalapodat. Hozhatod a pecádat is.

Vasárnap 9-kor előre visszük az autókat Szobra, a sofőröket visszahozzuk, vízreszállunk és a tegnapinál még egy kicsit izgalmasabb szakaszon ereszkedünk le Szobig. A folyó bal oldalán szinte bárhol kiköthetünk, nagyon hangulatos szigeteket, pihenő-fürdő helyeket találunk.

Táv az előző napihoz hasonló, kényelmes evezéssel 16 óra körül Szobon vagyunk.

Szállás: Ipolytölgyesen kényelmes turistaházban és közeli apartmanokban. Ágyneműt nem kell hozni, törülközőt viszont igen.

Részvételi díj: a teljes túrára 38.000.- Ft, mely tartalmazza a Rotomod Riviera kenukat, teljes felszerelést, két nap evezést, túravezetést, szállást egy éjszakára szobában, grill vacsorát, autótranszfereket.

Egyéb költség: Utazás, étkezés szombat vacsoráig és vasárnap. Kérjük, hozzatok annyi hideg élelmet, hogy ne kelljen boltba járásokkal húzni az időt.

Tányért, evőeszközt, poharat ne hagyd otthon!
Érdeklődni emailben és telefonon tudsz.
Mail: info.kenuklub@gmail.com, Mobil: 06707707153

Jelentkezéseddel automatikusan elfogadod Részvételi feltételeinket

A CSOPORT BETELT.