Kis-Balaton kombinált túra (sok az egyben…)

TAVASZI TÚRÁNK BETELT, ŐSSZEL KÉT IDŐPONTBAN MEGYÜNK, AZ OKT. 22-I ÉS 29-I HÉTVÉGÉN

Kis-Balaton túránk újabb sikere azon próbálkozásainknak, hogy olyan különleges vízekre is eljussunk szabályosan, engedéllyel, ahova elvileg tilos. Tavaly a Hortobágy folyón eveztünk át a csodálatos Kilenclyukú híd alatt, idén a merész ívű Kányavári hídnál szállunk vízre, hogy vízről ismerkedjünk meg a Kis-Balaton csodálatos természetvédelmi oltalmat élvező világával. Az Eventus túrázók számára természetes, hogy a természetben illemtudó vendégként tartózkodunk, levesszük a kalapunkat és előre köszönünk. Ezeken a túráinkon sincs ez másként, a csendes felfedezés izgalmát csak növeli a csendes felfedezővé válás megélése.

A túra programja:

Találkozó pénteken du. a Zobori élménypark jurta szállásainál, gyerekes családoknak érdemes korábban érkezni és egyből elmerülni a park vidámságai között. Aki nem ismeri, teljes elképedésre számítson. https://www.zobori.hu/

Légkondicionált 2-4-6 fős jurtákban lakunk, kényelmes ágyakban alszunk, a különböző nemű utasokat és a családokat kultúráltan, mindenki megelégedésére helyezzük el. https://www.zobori.hu/szallas

Este 19 órakor közös grill vacsora mellett beszéljük át az elkövetkező két nap sűrű és csodálatos programjait.

Szombaton közös reggeli után autóba ülünk és néhány perc múlva már Zalaváron vagyunk, ahol a történelmi emlékparkban ismerkedünk hazánk és a Kis-Balaton több igen izgalmas időszakával. https://zalavar.hu/zalav%C3%A1ri-t%C3%B6rt%C3%A9nelmi-eml%C3%A9kpark

Ezután kb. 10.00 órakor kiszállunk autóinkból a Kányavári-sziget bejáratánál. Közvetlenül a Kányavári hídnál szállunk vízre és ott evezünk, ahol csak a madár jár – a Kis-Balaton nádasai, szigetei, madarai, közt. Ahol eddig

Ezután kb. 10.00 órakor kiszállunk autóinkból a Kányavári-sziget bejáratánál. Közvetlenül a Kányavári hídnál szállunk vízre és ott evezünk, ahol csak a madár jár – a Kis-Balaton nádasai, szigetei, madarai, közt. Ahol eddig remélni sem mertük. Stefanics Zoltán túravezető barátunk lesz a kísérőnk.

Kb. 3-4 órás evezés után a helyi büfében elköltjük könnyű ebédünket, majd besétálunk a Kányavári – szigetre. A Kányavári-híd és a sziget méltán különleges ékköve a Kis-Balatonnak. A Búbos Vöcsök tanösvény mentén ismerkedünk a vidék történetével, védett növény és állatvilágával.

És még mindig nincs vége.

15.30-ra kényelmesen átérünk a néhány km-re levő Kápolnapusztai Bivalyrezervátumba, Magyarország legnagyobb bivaly csordájának élőhelyére. Azért ebben az időben jövünk, mert a leglátványosabb napi program a behajtás, ilyenkor hajtják be a bivalyokat éjszakai karámjaikba, és szinte érintő közelségből csodálhatjuk ezeket a hatalmas, egzotikus állatokat.

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum | CsodalatosMagyarorszag.hu

És még mindig nincs vége: Szállásunkra visszaautózva már vár bennünket az éttermi vacsora, melyet a Kis-Balatonra nyíló páratlan panoráma csodálatával költünk el.

Gondolhatnátok, hogy ezzel véget ért a nap, de nem. Átsétálunk a Borteraszra és igazán finom (kipróbáltuk), a nagykereskedelemben nem kapható borok kóstolásával idézzük fel a nap élményeit, poharunk csillanásán át gyönyörködünk a naplementés panorámában.

Vasárnap

Kényelmes ébredés után búcsúzunk ettől a fantasztikus helytől, és hazafelé vesszük útunkat, de csak azért, hogy hamarjában megálljunk Badacsonyörsön, a Balaton egy kevéssé ismert gyöngyszeme, a Folly arborétum bejáratánál. Ez a magán arborétum és borászat megőrzött valamit azokból a letűnt világból, melyeket elsodorni igyekszik korunk vallása, ami elől mi is túráinkba menekülünk, a globalizáció. Az arborétumban szabadon csatangolva ér véget túránk.

Folly Arborétum, Badacsonyörs

Részvételi díj: 28.000.- Ft, mely tartalmazza a szállást két éjszakára, evezést a Kis-Balatonon, pénteki grill vacsorát, szombati éttermi vacsorát, Bivalyrezervátumot, Folly arborétumot, túravezetést.

Nem tartalmazza a borkóstolót és egyéb étkezéseket.

Érdeklődni telefonon és emailben lehet, Mobil: 06707707153, mail: kenuklub@gmail.com