Kis-Balaton kombinált túra (sok az egyben…)

Időpont: 2022. augusztus 19-20-21.

Kis-Balaton túránk újabb sikere azon próbálkozásainknak, hogy olyan különleges vízekre is eljussunk szabályosan, engedéllyel, ahova elvileg nehéz. Így eveztünk korábban a Hortobágy folyón a csodálatos Kilenclyukú híd alatt, idén pedig már nem először a merész ívű Kányavári hídnál szállunk vízre, hogy vízről ismerkedjünk meg a Kis-Balaton csodálatos természetvédelmi oltalmat élvező világával. Az Eventus túrázók számára természetes, hogy a természetben vendégként tartózkodunk, levesszük a kalapunkat és előre köszönünk. Ezeken a túráinkon sincs ez másként, a különlegesség, egyediség érzését és izgalmát a felfedezővé válás megélése teszi felejthetetlenné.

A túra programja:

Találkozó pénteken du. a Zobori élménypark apartman szállásainál, gyerekes családoknak érdemes korábban érkezni és egyből elmerülni a park vidámságai között. Aki nem ismeri, teljes elképedésre számítson. https://www.zobori.hu/

2-3-4 ágyas apartmanban lakunk, kényelmes ágyakban alszunk, a különböző nemű utasokat és a családokat kultúráltan, mindenki megelégedésére helyezzük el. https://www.zobori.hu/szallas

Este 19.00 órakor közös grill vacsora mellett beszéljük át az elkövetkező két nap sűrű programjait.

Szombaton reggeli után autóba ülünk és néhány perc múlva már Zalaváron vagyunk, ahol a történelmi emlékparkban ismerkedünk hazánk és a Kis-Balaton több igen izgalmas időszakával és meglátogatjuk a Kis-Balaton házat. https://zalavar.hu/zalav%C3%A1ri-t%C3%B6rt%C3%A9nelmi-eml%C3%A9kpark

Ezután kb. 13.00 órakor tovább indulunk és megállunk a Kányavári-sziget bejáratánál. Közvetlenül a Kányavári hídnál szállunk vízre és ott evezünk, ahol tényleg csak a madár jár – a Kis-Balaton nádasai, szigetei, madarai, közt. Ahol eddig remélni sem mertük. Szakszerű és élvezetes túravezetést kapunk a Kis-Balaton élővilágáról, vízrajzáról. Kérdezni ér!

Kb. 3 órás evezés után pl. a helyi büfében elköltjük könnyű ebédünket, majd besétálunk a Kányavári – szigetre. A Kányavári-híd és a sziget méltán különleges ékköve a Kis-Balatonnak. A Búbos Vöcsök tanösvény mentén ismerkedünk a vidék történetével, védett növény és állatvilágával.

És még mindig nincs vége.

16.30-ra kényelmesen átérünk a néhány km-re levő Kápolnapusztai Bivalyrezervátumba, Magyarország legnagyobb bivaly csordájának élőhelyére. Azért ebben az időben jövünk, mert a leglátványosabb napi program a behajtás, ilyenkor hajtják be a bivalyokat éjszakai karámjaikba, és szinte érintő közelségből csodálhatjuk ezeket a hatalmas, egzotikus állatokat.

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum | CsodalatosMagyarorszag.hu

Gondolhatnátok, hogy ezzel véget ért a nap, de nem.

Önálló vacsora után (asztalokat foglalunk a Katica csárdában, https://katicacsarda.freewb.hu/fotogaleria/ ) a park egészen különleges Borterasza vár bennünket, mindössze néhány perces sétára szállásunktól, ahol helyi, kereskedelemben nem kapható prémium borokat kóstolhatunk, elmerülve a Kis-Balatonra nyíló páratlan panorámában, felidézzük a nap élményeit, poharunk csillanásán át gyönyörködünk a naplementés panorámában és az augusztus 20-i tűzijátékban. https://kanyavary.hu/borterasz/

Vasárnap

Kényelmes ébredés után búcsúzunk ettől a fantasztikus helytől, és hazafelé vesszük útunkat, de csak azért, hogy hamarjában megálljunk Badacsonyörsön, a Balaton egy kevéssé ismert gyöngyszeme, a Folly arborétum bejáratánál. Ez a magán arborétum és borászat megőrzött valamit azokból a letűnt világból, melyeket elsodorni igyekszik korunk vallása, ami elől mi is túráinkba menekülünk, a globalizáció. Az arborétumban először rövid vezetéssel ismerkedünk a hely történetével és különlegességeivel, majd az arborétum különlegességei közt szabadon csatangolva ér véget túránk.

Folly Arborétum, Badacsonyörs

Részvételi díj: 29.000.- Ft, mely tartalmazza a szállást két éjszakára, evezést a Kis-Balatonon, Kis-Balaton ház belépőt, Bivalyrezervátum belépőt, Folly arborétum belépőt, pénteki grill vacsorát, túravezetést.

Nem tartalmazza az egyéb étkezéseket.

Érdeklődni telefonon és emailben lehet, Mobil: 06707707153, mail: kenuklub@gmail.com

Jelentkezni ITT TUDSZ